Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Oldtimers en mode tijdens Drivers GT Classics

Unieke wagens, mooie natuur én modetrends: dat is al ruim tien jaar de succesformule van Drivers GT Classics. Ook dit jaar hadden de organisatoren geen moeite om het deelnemersveld vol te krijgen.


Zo’n tachtig wagens namen deel aan de 12de editie van Drivers GT Classics, voorheen Damme GT Classics. “We zijn van die naam afgestapt omdat we ruimer willen gaan”, aldus Alain Mervilde van het organiserende comité van de tweedaagse. “Zo hebben we de mogelijkheid om andere trajecten aan te bieden. We zijn gisteren gestart in Oostkamp en vandaag op de pier in Blankenberge. Na tien jaar begin je over dezelfde weggetjes te rijden. Voor veel van de deelnemers is de rally een jaarlijkse traditie. Er is dus wat variatie nodig.”

Naar jaarlijkse gewoonte kregen de deelnemers tijdens één van de haltes een update van de modetrends. Styliste Viviane Audenaert zet ze op een rijtje. “Groen was lange tijd niet meer in, maar Pommelien Thijs heeft die kleur terug gelanceerd. De mannequins dragen het met jeans en wit, maar zacht beige kan ook.”

De Barbie-hype laat zich ook dit najaar nog voelen. Viviane raadt aan om het felle roze te matchen met wit. “Zeker aan het begin van het seizoen. In volle winter kan je dan kiezen voor zwart en beige.”

Paars is ook weer een trendy kleur. Echt het volle, donkere paars. Dat kan je met camel of jeans combineren. Of uiteraard met dé kleur die iedereen zowat in de kleerkast hangen heeft: zwart.”

Goed nieuws ook voor wie dit kleurenpalet te intens vindt: “De aardetinten blijven altijd een evergreen. Dat zijn de kleuren waar iedereen zich happy mee voelt. We zien nu ook veel ‘berelooks’: donzige stoffen bij de jasjes, mutsjes,… Zelfs in het interieur trekken ze dat door.”