Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Fris en fruitig daten

Wil je tijdens een date het hoofd fris houden, maar toch ook op fruitige wijze klinken, dan is een mocktail ideaal! Datingapp Fruitz bedacht vier zomerse drankjes die niet naar het hoofd stijgen.


FRUITICOONTJES

De verschillende mocktails zijn elk geïnspireerd op de vier fruiticoontjes die typisch zijn voor Fruitz: kers, druif, watermeloen en perzik. Die laten je in de app toe om meteen duidelijk te maken waar je naar op zoek bent. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een serieuze relatie en hoop je dat de vonk overslaat? Dan is ‘The Fizzy Cherry’ mocktail de perfecte keuze voor jullie. Met zijn sprankelende en verfrissende smaak zet deze mocktail de toon voor een veelbelovende avond. Of wil je eerder een luchtige ontmoeting? Dan is ‘The Peachy Paradise’ mocktail helemaal jullie ding! De zoete en sappige smaak van de perzik zorgt voor de nodige portie juiciness en zet alvast de toon voor een mooie avond.

Bonustip: Om het ijs sneller te laten breken tijdens een eerste date kan je de Fruitz-mocktails ook samen maken. Zo heb je meteen ook iets te doen tijdens die ongemakkelijke eerste momenten!

THE GRAPE CRUSH MOJITO

Ingrediënten (voor 2 mocktails)

 • Een mix van 15 groene/blauwe druiven
 • 1 limoen
 • 10 blaadjes verse munt
 • 2 tl rietsuiker
 • Ijsblokken
 • Bruiswater of lemonade

Bereiding

Snij de groene druiven in fijne plakjes en verdeel ze over twee tumbler glazen. Voeg schijfjes limoen, verse muntblaadjes en rietsuiker toe en plet het geheel met een stamper. Voeg ijsblokjes toe en vul de glazen tot de rand met bruiswater of lemonade. Even roeren en garneer met een blaadje munt en een schijfje limoen. Steek de overgebleven druiven op een prikkertje en leg deze als finishing touch op de mocktail.

THE FIZZY CHERRY

Ingrediënten (voor 2 mocktails)

 • 15 verse kersen
 • 6 blaadjes verse munt
 • 2 tl agavesiroop
 • 1 limoen
 • Ijsblokken
 • Bruiswater

Bereiding

Ontpit de kersen en snijd ze in grove stukken. Doe ze vervolgens in een kom. Plet de grofgesneden kersen met een stamper of met de achterkant van een houten lepel. Zeef het kersenmengsel. Voeg de muntblaadjes, de agavesiroop en het limoensap toe aan het kersenmengsel en roer alles goed door. Vul twee highball glazen (of mason jars) met ijsblokken, voeg er het kersenmengsel aan toe en vul het glas verder op met bruiswater. Werk af met verse kersen en muntblaadjes.

THE MELON SPARKLE

Ingrediënten (voor 2 mocktails)

 • 350 gram watermeloen
 • ½ limoen
 • Ijsblokken
 • 100 ml bruiswater of lemonade
 • 2 blaadjes verse munt

Bereiding

Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken, verwijder eventuele pitten. Voeg het vruchtvlees en de ijsblokken in de blender en pers er de limoen boven uit. Mix het geheel tot een gladde textuur. Verdeel de watermeloen slush over twee coupe glazen en voeg in elk glas 50 ml bruiswater toe. Garneer met een blaadje munt en een schijfje watermeloen.

THE PEACHY PARADISE

Ingrediënten (voor 2 mocktails)

 • 100 gr perzikpuree
 • 60 ml sinaasappelsap
 • 1 limoen
 • 1 el honing
 • Ijsblokken
 • Bruiswater

Voor de perzikpuree

 • 2 perziken
 • 1 el suiker

Bereiding perzikpuree

Laat de perziken koken in water. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Doe het vruchtvlees en de suiker in een blender en mix het geheel tot een zachte puree. Zet de perzikpuree vervolgens minstens 30 minuten in de koelkast.

Bereiding mocktail

Voeg in een cocktailshaker de ijsblokken, perzikpuree, honing, sinaasappelsap, limoensap en bruiswater toe. Schud gedurende 30 seconden. Snij een limoen in twee en wrijf de randen van twee tumbler glazen in met limoensap. Dip vervolgens de randen van de glazen in zout. Vul de glazen met ijsblokjes en voeg de mocktail toe met behulp van een fijne zeef. Werk af met een schijfje perzik.