Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Alcolholvrij klinken

Het aanbod alcoholvrije drankjes wordt steeds groter en diverser. Hou je niet van te zoete, limonade-achtige mixen? Tegenwoordig zijn er ook alternatieven met verrassende smaken op basis van kruiden. Santé!


“Wat een wijnboer doet op zijn wijndomein, dat doen wij op onze kruidenvelden en in onze distilleerderij”, aldus Ina Averhals, medezaakvoerder van Bôtan Distillery. “Wij zijn een alcoholvrije distellerij. From field to table. Dat betekent dat we kruiden cultiveren die we dan gaan distilleren en verwerken tot alcoholvrije dranken. Gaande van foodpairings tot alcoholvrije cocktails. We zijn al vijf jaar bezig, vooral met onderzoek en ontwikkeling. We zijn begonnen met pure botanical spirit alternatieven.  Maar dat product is heel niche. Ondertussen zijn we vier maanden bezig met onze ready to drink. Dat is gewoon een fles kopen, opendoen, uitschenken over ijs en genieten.

Gelaagd alternatief

Wij brengen een pure smaak van kruiden en gedistilleerde kruiden. De markt is hier klaar voor. De mensen hebben ook vaak een beeld bij alcoholvrije moctails en denken aan heel suikerige, plakkerige sapjes. Wij willen daar iets nieuws tegenover zetten. Iets meer gastronomisch, een gelaagd alternatief. En dat valt enorm in de smaak eigenlijk.”