Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Bobbi Brown te gast in Oostende

Als je van make-up houdt dan heeft Bobbi Brown wellicht geen introductie nodig. De Amerikaanse make-up artieste was onlangs te gast in Oostende.


Bobbi Brown werkt al decennia als make-upartiest. Ze richtte ook een make-upmerk op met haar eigen naam. Ondertussen is ze niet meer verbonden aan dit bedrijf, maar runt ze wel een nieuw make-up merk Jones Road Beauty. We spreken met Bobbi tijdens haar bezoekje aan Oostende naar aanleiding van de businessconferentie van online platform Generation WOW. In Kursaal Oostende deelt ze haar inzichten en inspiratie met zo’n 900 vrouwen.

Op het podium wordt Bobbi geïnterviewd door journaliste Lisbeth Imbo. “Ik weet niet wat te verwachten”, aldus de beroemde make-upartiest. “Dat vind ik net leuk: op een podium praten met iemand die je niet kent die jou vragen stelt en je interviewt. Ik zie de vragen ook nooit op voorhand.”

Bobbi Brown richtte in 1991 haar eigen make-upmerk op, Bobbi Brown Cosmetics, dat ze in 1985 liet opkopen door Estée Lauder Companies. Bobbi bleef in het bedrijf werken, wel mocht ze volgens een clausule in het contract gedurende 25 jaar geen ander cosmeticamerk op de markt brengen. Toen ze in 2016 uit de firma met haar naam stapte, duurde het dus nog eens 4 jaar vooraleer ze haar nieuw merk kon lanceren: Jones Road Beauty: “Het is vooral een label voor de eindconsument. Pure make-up met de filosofie dat als je make-up aanbrengt, het je beter moet laten voelen. Het is heel natuurlijk. Bijna de ultieme make-up zonder make-up te gebruiken.”

Mijn boodschap is altijd hetzelfde: alles is mogelijk. Het is je mindset die je succesvol maakt of net tegenhoudt. Als je je passie, creativiteit, nieuwsgierigheid combineert met een gezonde geest en lichaam is er niets wat je niet zou kunnen.

Raad aan mijn jongere zelf

Aan mijn jongere zelf zou ik aanraden om te ontspannen en niet zo hard te zijn voor jezelf. En het besef dat het wel zal goedkomen. Als het niet lukt is dat geen teken dat je gefaald hebt, maar dat je iets op een andere manier moet aanpakken of wat anders zou moeten doen.

De carrière van Bobbi lijkt op het eerste zicht uitsluitend rond uiterlijk te draaien, toch gaat de invloed van make-up verder:

“Als make-upartiest heb ik in de loop der jaren heel veel vrouwen gemaquilleerd. Het gaat er niet om hoe je eruitziet. Het gaat erom hoe je denkt dat je eruitziet. Dat geeft kracht. Mensen willen altijd weten hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. Zelfvertrouwen is simpel: het gaat om goed in je vel te zitten. Make-up is een heel goede manier om dat te bereiken. Het gaat er niet om wat je ziet in de spiegel, het gaat erom hoe je je voelt en dat uitstralen doet je beter voelen. Uiteindelijk zie je er beter uit als je je beter voelt.”

Benieuwd naar make-uptips van Bobbi? Op TikTok deelt ze heel veel inspiratie en kennis!

@justbobbibrown

I love feeling tan year round. This new product from Jones Road will help you achieve that year round sun-less sun-tan. #summermakeup #gelbronzer #bronzer #makeuphacks #tiktokover40 #cleanbeautytok #50pluswomen

♬ original sound – kissounds

Bekijk ook: