Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Sake in opmars in de gastronomie

Sake is aan een opmars bezig in onze gastronomie. Maar voor veel mensen is het nog een onontdekte wereld. De Ingelmunsterse Annabelle Maes nodigde een Japanse delegatie uit om de Vlaming in te wijden in de cultuur rond de traditionele drank.


Een Japanse delegatie van de Nagano prefectuur toerde twee weken lang door Vlaanderen. Sake en de Japanse keuken zijn in België hun opmars aan het maken in fine dining en in trendy restaurants, maar weinigen weten wat sake precies is.

“Het is belangrijk om ook de cultuur rond sake te kennen als je het drinkt”, aldus Japanologe Annabelle Maes die met haar bedrijf Kaori onder andere sake importeert. Dus nodigde ze een Japanse brouwmeester en een sake-expert uit de Nagano-prefectuur uit om tastings, workshops en opleidingen te geven. In restaurant Tanuki in Brugge konden de genodigen proeven van een volledig menu met in plaats van aangepaste wijnen, aangepaste sake .