Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Met Gala 2023: de meest opvallende outfits

De eerste maandag van mei staat standaard in teken van het Met Gala, één van de meest iconische evenementen in de modewereld.


Karl Lagerfeld: A Line of Beauty

Het Met Gala is een benefietevenement voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art en valt samen met de opening van de jaarlijkse modetentoonstelling. Het gala wordt als sinds 1995 georganiseerd door Anna Wintour, de hoofdredactrice van modeblad Vogue.

Dit jaar was de avond een eerbetoon aan de Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld. Het overlijden van Lagerfeld in 2019 betekende het verlies van een iconisch figuur in de modewereld, die bekend stond om zijn extravagante ontwerpen. Hij was creatief directeur van Chanel van 1983 tot aan zijn dood.

 

Controversieel thema

Toen werd aangekondigd dat het Met Gala in teken van Karl Lagerfeld zou staan, leverde dat zowel positieve als negatieve reacties op. Hoewel hij een van de meest iconische en invloedrijke figuren in de modewereld was, stond de ontwerper ook gekend om zijn controversiele statements. Hij maakte regelmatig kwetsende opmerkingen over het gewicht van modellen en hij uitte zich in racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken.

 

De outfits

We nemen de meest opvallende outfits van de avond onder de loep.

Angèle

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ✨ANGELE 🎹 (@angele_vl)

Angèle schittert op haar eerste rode loper tijdens het Met Gala 2023. Als het gezicht van modehuis Chanel koos de Belgische zangeres voor een zwarte jurk van het merk met het logo aan de riem.

 

Doja Cat

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Doja Cat verrast iedereen op het Met Gala 2023 door als Choupette, de kat van Karl Lagerfeld, te verschijnen. De witte halterjurk van Oscar de la Renta heeft een capuchon met kattenoren. Het kattenneusje en snorharen maken de look compleet.

 

Rihanna & A$ap Rocky

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Rihanna verschijnt op het gala in een jurk van Valentino Haute Couture, versierd met bloemen en bloemblaadjes en een gigantische sleep. Terwijl ze de trap oploopt, onthult ze de lage taille van de jurk en haar zwangere buik. De zangeres is in verwachting van haar tweede kindje met rapper A$AP Rocky. Hij kiest voor een zwarte blazer, wit overhemd en kilt, speciaal ontworpen door Gucci. Hoewel ze modieus te laat zijn, is de verschijning van het paar het wachten waard.

 

Dua Lipa

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Dua Lipa, medevoorzitter van het Met Gala dit jaar, kiest voor een iconische vintage Chanel-baljurk die eerder gedragen was door supermodel Claudia Schiffer op de Chanel-show voor Herfst/Winter 1992. Om de look compleet te maken, draagt de zangeres een diamanten collier van Tiffany’s & Co.

 

Anna Wintour en Bill Nighty

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Als gastvrouw arriveert Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue, als een van de eerste gasten op de rode loper. Wintour draagt een mantel met bloemenmotief van Chanel over een lange zilveren rok. Ze loopt samen met acteur Bill Nighy de trappen op. Hij kiest voor een klassieke outfit: een donkerblauw pak met een das en wit overhemd.

 

Gigi Hadid

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

Model Gigi Hadid maakt een gedurfde keuze op het Met Gala. Ze verschijnt in een prachtige, op maat gemaakte, zwarte jurk met korset van Givenchy. De tule over haar schouder loopt uit in een sleep.

 

Labrinth

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lab (@labrinth)

Singer-songwriter Labrinth kiest voor een opvallend rode outfit van Valentino. Hij liet zich inspireren door anime, Karl Lagerfeld en zijn vader, die recent overleed. Hij maakt zijn look af met een Ray-Ban zonnebril.

 

Giselle Bündchen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gisele Bündchen (@gisele)

Gisele Bündchen maakt een opvallende comeback op het Met Gala 2023 in een prachtige Chanel-bruidsjurk. De jurk, gemaakt van witte zijden tule en lovertjes, werd ontworpen door Karl Lagerfeld voor Chanel in 2007.  De echte blikvanger van de look is de zwierige cape, versierd met veren en bloemen.

 

Jared Leto

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Acteur Jared Leto besloot een bijzondere draai te geven aan het thema van de avond. In plaats van een traditionele outfit, verschijnt hij op de rode loper als een gigantische, pluizige kat. De outfit is een eerbetoon aan Karl Lagerfeld’s geliefde huisdier Choupette.

 

Jennifer Lopez

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

Jennifer Lopez schittert op het Met Gala in een verleidelijke avondjurk van Ralph Lauren. De op maat gemaakte jurk van zijdefluweel heeft een halternek en  gedrapeerde rok.

 

Lil Nas X

De look van Lil Nas X is een van de meest opvallende van de avond. Hij verschijnt volledig bedekt in bodypaint en meer dan 5.000 Swarovski-kristallen.Het duurde twaalf uur om de rapper volledig zilver te kleuren en de versiering aan te brengen. De outfit wordt nog naar een hoger niveau getild door het bijpassend masker en manicure met juwelen.

 

Kendall Jenner, Kim Kardashian en Kylie Jenner

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Ook de Kardashian-Jenner zussen tekenen opnieuw present op het Met Gala.  Kim Kardashian draagt een op maat gemaakte naked dress van Schiaparelli. De extravagante jurk is bedekt met maar liefst 50.000 parels en de look is verder nog afgewerkt met 16.000 kristallen

Kendall Jenner werkt samen met modeontwerper Marc Jacobs aan haar opvallende outfit, geïnspireerd door de badmode van Lagerfeld uit de jaren ’90. Het resultaat is een zwarte bodysuit met pailletten en extra lange mouwen die een cape vormen.

Jongste zus Kylie draagt een op maat gemaakte rode jurk van Jean Paul Gaultier met asymmetrische halslijn en dijhoge beenuitsnijding.  De blauwe sleep is de echte eyecatcher van de outfit.

 

Ke Huy Quan

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Acteur Ke Huy Quan maakt een statement met zijn strakke outfit met veel kenmerkende details van Karl Lagerfeld, zoals de enorme overhemdkraag, glanzende laarzen, veel sieraden en vingerloze leren handschoenen. Om de look af te maken, draagt hij de Oliver Peoples Kasdan zonnebril.

 

Margot Robbie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Als Chanel-ambassadrice is de designerkeuze van Margot Robbie uiteraard ook snel gemaakt. Haar zwarte zijden chiffon jurk versierd is met gouden kettingen kwam uit de haute couture lente/zomer collectie uit 1993.

 

Michelle Yeoh

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LA MER (@lamer)

Michelle Yeoh kiest voor een klassieke zwart-witte couture baljurk van Karl Lagerfeld met lange, volumineuze mouwen. De actrice, die bekend staat om haar klassieke schoonheid, houdt haar kapsel en make-up eenvoudig. Haar look maakt ze compleet met diamanten juwelen van Cartier.

 

Roger Federer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Tennislegende Roger Federer maakt zijn comeback op het Met Gala, het was van 2017 geleden dat hij nog aanwezig was. Dit jaar is hij ook medevoorzitter van het evenement. Zijn kostuum van Dior Men wordt aangevuld met een stijlvolle zonnebril van Oliver Peoples.

 

Keith Urban and Nicole Kidman

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Met Gala 2023 (@met_gala_official_)

Nicole Kidman verschijnt met haar echtgenoot Keith Urban in precies dezelfde jurk als die ze bijna 20 jaar geleden droeg de Chanel No. 5 reclame. De jurk, ontworpen door Chanel in 2004, is versierd met roze veren, pailletten, en een sleep van vier meter lang. Haar man koos voor een klassieke zwarte smoking.

 

Lily Collins

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins)

Lily Collins draagt Karl Lagerfeld’s naam op haar jurk. De ster van Emily in Paris koos voor een op maat gemaakte jurk van ontwerpster Vera Wang. Met haar look doet ze denken aan de Franse supermodel Ines de la Fressange, een van Karl Lagerfeld’s vroege muze. De actrice maakt haar look af met een retro bobkapsel, een opvallende rode lip en sieraden van Cartier.

 

Janelle Monae

Janelle Monáe eert Karl Lagerfeld met een transformatie op het Met Gala. De actrice verschijnt op de rode loper met een gigantische zwart en witte outfit. Onder de oversized jas draagt ze een doorschijnende rok met zwarte pailetten bikini. Ze kiest voor een gewatteerde tas in de vorm van Lagerfeld’s kat, Choupette.