Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Fiets naar je Werk Dag: zoektocht naar de meest fanatieke fietser

Op donderdag 25 mei is het ‘Fiets naar je Werk Dag’. Een extra goede gelegenheid om je auto op stal te laten. En als fervente fietser kun je zelfs een e-bike winnen!


Meer Belgen fietsen naar het werk

Vorig jaar namen steeds meer Belgen de fiets naar het werk. Maar liefst één op de drie werknemers kiest voor de fiets als vervoersmiddel. Dit is een positieve stijging. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Door regelmatig te fietsen blijf je fit en gezond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen de fiets verkiezen boven de auto.

Bovendien blijkt ook dat de afstand die Belgische werknemers dagelijks afleggen met de fiets steeds groter wordt. Bijna één op de vijf werknemers die met de fiets naar kantoor komt, legt dagelijks meer dan 30 kilometer af. Dit bewijst dat fietsen niet alleen voor korte afstanden geschikt is, maar ook voor de langere afstanden.

 

Fiets naar je Werk Dag

Sinds 2010 organiseren België en Nederland de ‘Fiets naar je Werk Dag’ om het fietsen naar het werk nog meer aan te moedigen. Een dag waarop werkgevers werknemers aanmoedigen om de auto te laten staan en in plaats daarvan op de fiets te stappen. Of je nu dichtbij of verder van je werk woont, de Fiets naar je Werk Dag is een mooie gelegenheid om de auto in te ruilen voor de fiets.

 

De meest fanatieke fietser

Ben jij op zoek naar een extra motivatie om te beginnen met fietsen naar je werk? Dan heeft Gazelle iets leuks voor jou in petto! Dit jaar organiseert het fietsmerk een zoektocht naar de meest fanatieke fietser. Deze persoon legt de grootste afstanden af, trotseert alle regenbuien en laat zich niet tegenhouden door de zwaarste tegenwind.

Deze actie loopt van 3 mei tot en met 14 mei, als aanloop naar de ‘Fiets naar je Werk Dag’. Gazelle selecteert op 16 mei een winnaar, die voortaan op een nieuwe Avignon C8 HMB e-bike naar het werk kan vertrekken.

Wil jij deelnemen aan deze wedstrijd? Het enige wat je hoeft te doen is reageren op de Facebookpagina van Gazelle met de reden waarom jij de meest fanatieke fietser naar het werk

Neem deze maand wat vaker de fiets en weet rijd jij binnenkort met een prachtige nieuwe e-bike van Gazelle naar het werk!