Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De trending pastelkleurige wereld van Wes Anderson

Als de TikTok-app op je telefoon staat dan heb je deze vrolijke trend zonder twijfel al gezien. De laatste weken zijn de films van Wes Anderson voor veel mensen een bron van inspiratie.


Je kan er niet naast kijken op TikTok. De kenmerkende stijl van regisseur Wes Anderson wordt door velen gekopieerd in leuke korte video’s. Vaak gaan de filmpjes over alledaagse handelingen. De trend toont hoe mooi simpele dingen kunnen zijn, gewoon door pastelkleuren en een melodietje toe te voegen.

@irinahp Accidentally Wes Anderson in Budapest. For those who’re planning on visiting it soon, here some of my favorite spots in the city: • Gellért Baths (retro vibes) • New York Café: most beautiful café • The Parliament (especially magical at night) • hotels: Anantara Hotel, Baltazar, Brody House #accidentallywesanderson #wesandersontrend #wesanderson #budapest ♬ Obituary – Alexandre Desplat

@kyle_rothwell This is my favorite trend all year #wesanderson ♬ Obituary – Alexandre Desplat

 

De trend is ook niet onopgemerkt gebleven in België. De stad Aalst zag het als een uitgelezen kans om hun stad door de lens van Wes Anderson te laten zien. Zo lijkt het station, de bibliotheek en verschillende andere gebouwen precies een filmset.

 

@stadaalst Wat als… we ook meedoen met de #wesanderson TikTok trend? #aalstvergeetjenooit #aalst #fyp #wesandersonfilm ♬ origineel geluid – Stad Aalst

Wes Anderson

 

Wes Anderson is een Amerikaanse filmregisseur. Hij staat bekend om zijn unieke filmstijl die wordt gekenmerkt door symmetrische shots, uitgesproken kleurenpaletten, droge humor en een nostalgische sfeer.

Ook opvallend: Anderson werkt vaak met dezelfde acteurs, bijvoorbeeld Bill Murray die in maar liefst negen van zijn films heeft meegespeeld en Owen Wilson die in zeven films te zien is.

Enkele van zijn meest bekende films zijn “The Grand Budapest Hotel”, “The Royal Tenenbaums” en “Fantastic Mr. Fox”. Op 16 juni verschijnt ook zijn nieuwste film ‘Asteroid City’ met onder andere Tom Hanks, Scarlett Johansson en Margot Robbie.

 

#AccidentallyWesAnderson

Wes Anderson is niet alleen populair op TikTok, maar ook op Instagram. Het account ‘AccidentallyWesAnderson’ met bijna twee miljoen volgers, plaatst dagelijks foto’s en video’s van plaatsen die rechtstreeks uit een Wes Anderson-film lijken te komen. Aan het account zijn er zelfs verschillende gidsen gekoppeld om over de hele wereld locaties te bezoeken die je het gevoel geven dat je op een Wes Anderson-filmset bent beland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AWA (@accidentallywesanderson)

Hoe doe je de trend?

Als je graag je eigen versie van deze trend wilt maken, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Bedenk een activiteit die je graag wilt filmen. Dit kan van alles zijn: een etentje met vrienden, je dagelijkse rit naar het werk of een bezoek aan een museum.

Voeg vervolgens het iconische nummer ‘Obituary’ toe uit de Wes Anderson-film ‘The French Dispatch’. Om het typische kleureffect te krijgen, kan je gebruik maken van verschillende Wes Anderson-filters in de gratis videobewerkingsapp Capcut.

Trek ten slotte een kleurrijke outfit aan en film je activiteit in verschillende shots. Zorg ervoor dat je beelden symmetrisch ogen en voeg enkele overhead shots toe. Binnen de kortste keren waan je jezelf in een Wes Anderson-geïnspireerde wereld.

 

Helemaal in de sfeer? Met de juiste outfit!

Nog wat outfitinspiratie nodig om je Wes Anderson video te filmen?

Wat dacht je van deze stuks?