Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Zijn je partner en jij ook een swouple?

Dating apps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en steeds meer mensen vinden hun ware liefde online. Maar hoe noemen we koppels die elkaar hebben ontmoet via een dating app? Fruitz, een populaire dating app onder Gen Z’ers, introduceert nu de nieuwste datingterm: swouple.


swouple banner

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op vijf Belgische singles online date. En maar liefst één op de vijf koppels jonger dan dertig zijn  samen dankzij een datingapp. Toch zorgt de vraag “hoe hebben jullie elkaar leren kennen?” soms nog voor ongemakkelijke sfeer. Maar waarom zouden we ons in 2023 nog moeten schamen dat we onze partner online leerden kennen?

Fruitz, een populaire dating app onder Gen Z’ers, introduceert nu de nieuwste datingterm: swouple. De term is een combinatie van de Engelse woorden “swiping” en “couple” en wordt gebruikt om koppels te omschrijven die elkaar hebben leren kennen via een dating app.

Fruitz wil hiermee bijdragen aan het doorbreken van de taboes en clichés rondom online dating. Ze willen een omgeving creëren waarin gebruikers zich 100% veilig voelen. Zo kunnen gebruikers open communiceren over waar ze naar op zoek zijn op vlak van liefde en voelen ze zich ook comfortabel om te vertellen hoe ze hun partner hebben ontmoet.

Swouple is ook lang niet de enige term die Fruitz introduceerde. Ze hebben zelfs een volledige dating dictionary, een woordenboek om op de hoogte te blijven met alle termen en trends uit de dating wereld.

Het is dus niet meer nodig om met schaamte te bekennen dat je elkaar hebt ontmoet op een datingapp, zeg gewoon: wij zijn een swouple.