Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Proef West-Vlaanderen: de beste foodfestivals

Kijk je ook al uit naar een culinaire zomer? In West-Vlaanderen valt er tijdens de lente- en zomermaanden heel wat te beleven. Op verschillende foodfestivals in de provincie kan je binnenkort volop genieten van de lokale keuken en heerlijke gerechten uit alle hoeken van de wereld.


Barrio Cantina

  • Kortrijk, 26-29 mei
  • Aalst, 9-11 juni
  • Brugge, 16-18 juni

Op drie locaties in Vlaanderen, waarvan twee in West-Vlaanderen vind je binnenkort Barrio Cantina, het foodtrucktfestival georganiseerd door Polé Polé.

Ontdek een wereld van heerlijke gerechtjes en street food op een gezellige markt met originele food trucks. Geniet van een zomers muziekje door verschillende dj’s, zuiderse sfeer, leuke bars en sympathieke randanimatie. Of je nu kiest voor Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, dumplings of Mojito’s, hier vind je betaalbaar eten voor elk wat wils. De toegang is opnieuw volledig gratis.

Meer info op barriocantina.be

 

Fourchette

Gentbrugge, 27-29 mei

Geniet je liever van haute cuisine? Dan mag je de vijfde editie van Fourchette zeker niet missen.

Op de historische Arsenaalsite in Gentbrugge komen getalenteerde topchefs samen om je gedurende drie dagen te laten genieten van een onvergetelijke gastronomische ervaring. Kies uit twee menu’s en haal op eigen tempo de gerechten op bij de open keukens.

Sterrenchefs zoals Timon Michiels van Carcasse in Koksijde en Willem Hiele uit Oudenburg laten hun culinaire kunsten zien op deze unieke locatie.

Verwen jezelf met deze exclusieve ervaring en reserveer vooraf een plekje voor €125 per menu.

Meer info op thisisfourchette.be

 

Smaakfestival

Koksijde, 16-18 juni 

Foodtruckfestival SMA(A)K is een totaalbeleving: eten vanuit alle hoeken van de wereld, gezellige zithoeken, sfeervolle decoratie, live muziek en animatie voor jong en oud.

Toegang is gratis en er is voor ieder wat wils, van de Aziatische tot Zuid-Amerikaanse keuken. Dans op hippe beats, geniet van een gin-tonic of ontspan met de kinderen in de speelzone. In sommige steden is er op zaterdagavond ook openluchtcinema. SMA(A)K is een volksfeest voor iedereen.

Meer info op smaakfestival.be

 

Ostendaise – North sea food fest

Oostende, 24-25 juni

Seafood fan? Dan mag je de negende editie van Ostendaise zeker niet missen. Tijdens dit sfeervolle weekend aan de kust geniet je van een waaier aan topgerechten, bereid door getalenteerde Oostendse chefs.

Tijdens dit unieke festival gaan verschillende Oostendse chefs creatief aan de slag met bekende én minder bekende vissoorten en schaaldieren uit onze eigen Noordzee. Verser kan het niet: de vis springt bijna vanuit de zee op je bord.

Meer info op ostendaise.be

HAP Food Festival

  • Roeselare, 30 juni-2 juli
  • Middelkerke, 15 -17 juli
  • Blankenberge, 28-30 juli
  • Nieuwpoort, 12-15 augustus
  • Ieper, 18-20 augustus

Het grootste foodtruckfestival in Vlaanderen is HAP. Deze zomer strijken ze op zeventien locaties neer en toveren stadsparken en pleinen om in gezellige openluchtrestaurants.

Laat je verrassen door een betoverende sfeer van lekker eten, heerlijke wijnen en verfrissende cocktails op HAP Food Festival. Akoestische bands en dj’s zorgen voor de perfecte muzikale omlijsting van dit culinaire feest. Voor de allerkleinsten is er ook een kinderdorp. En dat allemaal met gratis toegang. Bij HAP vind je voor elk wat wils om te genieten van een zorgeloze zomerdag.

Meer info op hapfestival.be