Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Mugler x H&M: Iconische silhouetten uit het verleden, nu voor de moderne vrouw

H&M lanceert een nieuwe collectie in samenwerking met modehuis Mugler. Een ode aan Thierry Mugler, de visionaire ontwerper die begin 2022 overleed.


H&M werkte de laatste jaren al met veel iconische merken samen: Balmain, Stella McCartney, Versace en nog meer. Nu ligt de langverwachte collectie met Mugler bijna in de rekken.

De collectie viert de iconische silhouetten van het Franse modehuis Mugler en brengt deze naar het hedendaagse straatbeeld. Met de collectie willen de modemerken de krachtige en verleidelijke vrouwelijkheid van Mugler vieren en deze toegankelijk maken voor een bredere doelgroep.

 

Iconische silhouetten

De Mugler x H&M collectie bestaat uit een uitgebreide selectie van deze iconische silhouetten in verschillende kleuren en materialen. Er zijn verschillende opvallende jurken met asymmetrische lijnen, flatterende pakken en jassen, gecombineerd met details zoals studs, kant en ruches. Er zijn ook verschillende gedurfde accessoires, zoals over-the-top zonnebrillen en statement-oorbellen.

 

Eerbetoon aan Thierry Mugler

De samenwerking is een eerbetoon aan Thierry Mugler, de visionaire ontwerper die begin 2022 overleed. Maar nog voor zijn dood vonden de eerste gesprekken voor de samenwerking al plaats.

Thierry Mugler richtte het modehuis op in 1974. Hij was een pionier op gebied van grensverleggende looks, zelfverzekerdheid en sexy vormen. Veel grote namen droegen zijn ontwerpen zoals Noami Campbell en Madonna.

 

H&M x Mugler

H&M lanceert de eerste beelden van de collectie die je hieronder kan bekijken. Voor de collectie werd ook samengewerkt met verschillende modellen, van mode-iconen tot muzikale talenten. Waaronder Jerry Hall, Connie Fleming, Mariacarla Boscono, Imaan Hammam, Amaarae, Eartheater en Arca.

De H&M x Mugler collectie zal vanaf 11 mei verkrijgbaar zijn in geselecteerde winkels en online.