Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Maak je e-bike klaar voor de zomerzon

Met de zomer om de hoek is het tijd om je voor te bereiden op warme dagen. Terwijl de temperatuur stijgt en de dagen langer worden, is het perfecte moment aangebroken om buiten te genieten. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je e-bike helemaal in orde is.


Samen met Gazelle overlopen we een enkele tips om je fiets zomerklaar te maken.

De grote lenteschoonmaak heb je misschien al gedaan, maar kreeg je fiets ook een goede schoonmaakbeurt? Zorg ervoor dat de remmen en de ketting roest- en stofvrij zijn. Het is belangrijk om dit te controleren als je een tijdje niet hebt gefietst. Voor een extra glanzende fiets kun je speciale fietsshampoo gebruiken, maar afwasmiddel of groene zeep werkt ook prima. Pak de spons erbij en poetsen maar!

 

Pomp je banden op

Als je fiets er weer als nieuw uitziet, is het tijd om ervoor te zorgen dat hij soepel rijdt. Controleer daarom de bandenspanning. Als je met je duim op de opgepompte fietsband drukt en deze een beetje naar binnen kan drukken, dan is de bandenspanning perfect.

Als je niet zeker weet of je het goed hebt gedaan, kun je een fietspomp met een drukmeter gebruiken. Hierop staat de juiste bandenspanning vermeld. Zo kun jij weer vlotjes door het leven rollen.

 

Zet je zadel op de juiste hoogte

Vergeet niet om je zadel op de juiste hoogte te zetten. Bij de juiste zithoogte is je knie net niet gestrekt tijdens het fietsen. Om je zadelhoogte af te stellen komt het zadel best tot aan je heup wanneer je naast de fiets staat.

 

Check de batterij

De prestaties van de accu kunnen worden beïnvloed door de winterse temperaturen, vooral als je e-bike langdurig in de kou heeft gestaan. Controleer daarom de capaciteit van de batterij en houd in de gaten of de prestaties in de winter zijn afgenomen. Zo weet je zeker dat jij en je e-bike de hele tocht kunnen volhouden deze zomer.

 

Laat het onderhoud over aan de professionals

Professionals kunnen snel defecten aan je fiets ontdekken en deze vakkundig repareren. Laat je e-bike daarom regelmatig controleren door een gespecialiseerde dealer. Zo weet je zeker dat alle onderdelen goed functioneren, vrij zijn van slijtage en dat je langer plezier hebt van je fiets.