Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kunst in de kerk

Kunst in een kerk zijn we allemaal gewoon, maar deze tentoonstelling zorgt voor een unieke blik op drie kunstenaars. Internationaal gerenommeerd natuurfotograaf Lars Beusker, designer Jean Paul Kala en de transparante Marianne Turck krijgen ook een podium in de Kortrijkse kerk.


Lars Beusker

Kunst voegt schoonheid toe aan het leven van degenen die het ervaren. Daarom is deze bijzondere expositie de uitgelezen gelegenheid om het adembenemende werk van Lars Beusker, die door kunstkenners beschouwd wordt als de nieuwe wereldster van de natuurfotografie, van dichtbij te bewonderen.

Dit Duitse talent werd in New York verkozen tot Nature Photographer of The Year omwille van zijn fascinerende close-ups. In tegenstelling tot andere natuurfotografen probeert hij altijd oogcontact met het dier te maken. Hiervoor gebruikt hij geen lange lenzen, maar probeert hij heel dicht bij het dier te komen. Zo tracht hij de emoties die hij voelt op het moment van de opname vast te leggen op beeld.

Jean Paul Kala

De Afrikaans-Belgische Jean Paul Kala ontdekte als kind en tiener lassen en het vormen van metaal. Zijn creaties onderscheiden zich door organische, elegante en genereuze rondingen, wat een knipoog naar zijn Afrikaanse roots weerspiegelt. Door zijn technisch meesterschap, gecombineerd met een extreme aandacht voor detail transformeert Kala metaal tot prachtige hedendaagse kunstwerken.

Marianne Turck

Tot slot vervolledigt de Aalterse Marianne Turck dit talentvol trio. De artieste visualiseert haar gedachten via fotografie, video, performance, tekeningen en digitaal werk. Ze richt zich daartoe op mensen tijdens hun dagelijkse bezigheden en omgangsvormen. Haar inspiratie komt uit het lezen van lichaamstaal, maar ook de dans. De beweging van een vorm wordt tot in de perfectie vertaald. De identiteit zit voor haar in de belijning. Marianne creëert verstild transparant werk, dat sterk aanwezig is. Leuk weetje: haar eerste tentoonstelling vond plaats in een kerk, waardoor ze ook geen seconde twijfelde om deel te nemen aan dit bijzonder initiatief in de Art Church Rochus in Kortrijk.

Tentoonstelling

De expo vindt plaats van vrijdag 21 april tot maandag 1 mei 2023 in de Art Church Rochus,  Doorniksewijk 85, 8500 Kortrijk.
Openingsuren: 21, 22, 23 april en 28, 29, 30 april en 1 mei geopend van 13u30-18u.