Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

The Oscars: What’s cooking?

Bij de Oscars horen niet alleen ‘red carpet’-outfits, maar ook feestelijk eten. Journaliste Greet Ramaekers die in Los Angeles woont en werkt, was te gast op de preview en kon zo al eens proeven!


In de nacht van zondag op maandag worden de Oscars uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. Het cateringbedrijf van de bekende chef Wolfgang Puck is verantwoordelijk voor het menu. Wolfgang is van oorsprong Oostenrijks en een begrip in Hollywood. Hij verzorgt al voor de 29ste keer het menu tijdens The Governors Ball. Dat is het diner na de ceremonie waarop alle winnaars uitgenodigd zijn.

Wolfgang liet op voorhand al eens in z’n potten kijken met een samenvatting van al het lekkers: Het wordt in ieder geval een mix van klassiekers en nieuwe gerechten.

“De inspiratie voor het menu komt van ons team van getalenteerde chef-koks bij Wolfgang Puck Catering en van de menu’s in onze restaurants, Spago en CUT”, aldus Puck. “Dit jaar werkt ook chef-kok Elliott Grover van CUT London mee en we serveren typisch Britse gerechten als fish & chips, beef Wellington, trifle, enz…”

Naar jaarlijkse gewoonte mogen ook bekende gerechten niet ontbreken zoals cacio e pepe, macaroni en kaas en gerookte zalm in de vorm van een Oscar-beeldje. Het bekende figuurtje duikt ook op in chocoladevorm met een gouden coating. Wie de filmavond wil afsluiten met een ongevaarlijke sigaar kan dat met de variant in chocolade. De sigaar kan zelfs ‘roken’ met vloeibare stikstof.

Om een idee te geven van de omvang van The Governor’s Ball, enkele cijfers: 120 chef-koks staan in voor het menu. Ze werken onder meer met 180kg gerookte zalm, 45kg Yukon-aardappelen, 65 kg Miyazaki Wagyu-rundvlees, 2.500 andijvieblaadjes, 20kg hummus, 130kg tonijn, enz…Heel veel eten dus, maar toch wordt er niets verspild. Alles wat na het diner nog eetbaar is, wordt gedoneerd aan het goede doel. De niet-gedoneerde etensresten worden gecomposteerd.

Deze foto’s werden genomen tijdens de perspreview van The Governors Ball in de Ray Dolby Ballroom. De 95ste editie van de Oscars vindt plaats op zondag 12 maart in het Dolby Theatre in Hollywood. In de VS zendt ABC de uitreiking live uit.

In ons land kan je terecht bij Telenet  via Play More Cinema en op het gratis online platform GoPlay. De awardshow start om 1u ’s nachts onze tijd. Een halfuur voor de ceremonie start, blikt een panel van bekende koppen en filmliefhebbers vooruit, rechtstreeks vanuit Play Zuid in Antwerpen. Het panel bestaat dit jaar uit Jan Verheyen, Erik Van Looy, Robin Pront, Jennifer Heylen en moderator Britt Valkenborghs.

Bekijk ook: