Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Start to sleep met slaaptherapeute Annelies Smolders

Een verkwikkende nachtrust is de basis van een geslaagde dag, maar voor veel mensen is het geen evidentie. Slaaptherapeute Annelies Smolders geeft handvaten en tips om je eigen- slaapcapaciteiten te ontdekken en te verstevigen.


1 op 3 kampt met acute slaapproblemen, 1 op 10 slaapt chronisch slecht. Dat heeft enorme gevolgen voor al die mensen, maar ook voor hun gezin, hun werk, het verkeer,…

Beter slapen kun je leren. Je kunt leren controle te krijgen over je slaap. Slaaptherapeute Annelies Smolders publiceerde onlangs het boek Start to Sleep. Daarin leert ze om stap na stap uit die viceuze cirkel te ontsnappen. Met andere woorden: rust vinden, een goede slaap-mindset hanteren, de juiste slaapkennis, gebruik van lichttherapie, slaapangsten oplossen … Er is niet één wondertip, wel een combinatie van technieken en methoden.

Annelies weet hoe slaapproblemen voelen. Ze leed zelf de eerste helft van haar leven ook aan slapeloosheid totdat ze kennismaakte met de aanpak van professor Morin (Canada) en professor Espie (Schotland). Ze deed voordien eigenlijk alles verkeerd, zonder het te beseffen was ze bezig met ‘Start to Wake’.