Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Eyecatchers op de rode loper

De Vlamingen Giel Domen & Kenneth Van de Velde werken al jaren als art director en fotograaf in Los Angeles. Op hun cv staat onder meer een leuke samenwerking met Lady Gaga. De ideale personen dus om de meest opvallende looks van de Oscars te overlopen!


Journaliste Greet Ramaekers interviewt Giel en Kenneth in de residentie van de Belgische consul-generaal in Los Angeles. Daar verzamelt een Belgische delegatie om samen de uitreiking van de Oscars te bekijken.

Als Domen & Van de Velde werken Giel en Kenneth artistieke modeproducties uit.  Ze keken ook reikhalzend uit naar de meest opvallende outfits op de ‘rode’ loper (voor het eerst sinds 1961 liepen de sterren over een champagnekleurige loper). Welke outfits sprongen in het oog?

Giel: “Ik ben een heel grote fan van Austin Butler. Hij kwam opdagen in een heel mooie tuxedo van Yves Saint Laurent. Ook de silvery glitter in Chanel van Michelle Williams vond ik heel boeiend. De prachtige paarse kleuren van Angela Bassett in Moschino was fantastisch. Jessica Chastain vond ik waanzinnig in Gucci. Wie kan er nu iets over Gucci hebben, toch! En natuurlijk all-time favorite Lady Gaga in Versace.”

Giel en Kenneth werkten al samen met Lady Gaga en houden daar warme herinneringen aan over. Giel: “Zij is iemand heel puur, heel oprecht. Ik heb zelf als mens heel veel van haar kunnen leren. Dat was alleen al een experience op zich.”

Kenneth: “Ze staat bekend als heel sympathiek en houdt ook echt rekening met hoe de mensen zich rond haar voelen.”

Ook de outfit van Lukas Dhont valt in de smaak. Giel: “Ik vond Lukas heel stijlvol. Dat zwartje handschoentje deed het ‘m. Heel  internationale allure. Heel mooie uitstraling. Jammer dat Close niet gewonnen heeft, maar ik ben er zeker van dat Lukas nog heel grote toppen zal scoren.”

Het is niet zo toevallig dat Lukas geïnteresseerd is in mode. Lukas: “Mijn mama heeft altijd les gegeven in de mode. Zij heeft ons van jongsaf aan geleerd dat je via kledij ook een verhaal kunt vertellen. Dat het een uiting kan zijn van een enorme creativiteit. Daar hou ik gewoon heel erg van. Natuurlijk zijn red carpets het ideale excuus om iets aan te trekken dat wel een bepaalde extravaganza heeft. Ik hou heel hard van Raf Simons: Van zijn ontwerpen en van wat hij doet met Prada. Hier had ik zin om de Belgische modewereld dichtbij te houden, want we hebben zoveel fantastische ontwerpers. Ik heb gedurende dit pancours ook de kans gehad om dit te dragen, zowel jonge ontwerpers als mensen die al langer bezig zijn. Ik vind dat wel tof.”

Credit foto’s: Academy of Motion Picture Arts and Sciences

Bekijk ook: