Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Vlaming schrijft muziek voor Scream VI

Sven Faulconer is een Vlaamse componist die al jaren in Hollywood woont. Hij schrijft muziek voor topproducties zoals onder andere ‘Scream VI’  en ook voor ‘The Elephant Whisperers’. Deze film van Indiase origine won ook een oscar in de categorie ‘Beste korte documentaire’. Journaliste Greet Ramaekers sprak in Hollywood met Sven over z’n passie voor muziek en over de ontmoeting met Courteney Cox.


The Elephant Whisperers (te zien op Netflix) is het verhaal van een stel in Zuid-India dat hun leven wijdt aan de zorg voor een verweesde babyolifant Raghu. De film betekent de eerste Oscar-overwinning ooit voor India.

Een uitzonderlijk moment dus voor de twee vrouwen achter de film: regisseur Kartiki Gonsalves en producent Guneet Monga Ache. Als componist feestte Sven mee op de afterparty van de Oscars en mocht hij het felbegeerde uiteraard ook eens vasthouden.

Foto’s: Facebook Sven Faulconer

Scream VI en Unstable

Sven heeft nog tal van andere bekende projecten op z’n naam staan, zoals onder andere Scream VI, de slasherfilm die onlangs in de zalen kwam.

Sven: “Daar heb ik de muziek voor geschreven met Brian Tyler die ook al de muziek voor Scream 5 heeft geschreven. Daarnaast komt op 30 maart de Netflix-reeks Unstable uit met Rob Lowe en zijn zoon John. Maart is dus een heel spannende maand, want er komt veel uit waar ik de muziek voor geschreven heb.

Op de première van Scream in New York ontmoette Sven Courteney Cox die in alle Scream-films meespeelt.

“Ik ben er naartoe gegaan en heb er een klapke mee gedaan. Ik heb verwezen naar een iconische scène, ik zal niet verklappen welke precies, maar ik zei: Het was echt de max om daarvoor de muziek te schrijven! En het was een leuk moment om eens te praten met ons ‘Monica’ van Friends.”

Beelden première Scream VI: Paramount Pictures