Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Schoenen met een twist

Dat sneakers in zijn, weten we al een tijdje, maar heb je al eens geprobeerd om je witte sneaker om te toveren in een kunstwerk? Tijs Van Impe toont je alvast hoe het kan. Ben je eerder fan van een lederen touch aan je hippe sneaker? Dan helpt Toby Duck je op weg.


Tijs Van Impe belandde een paar jaar geleden in een burn-out. Hij had nood aan iets om zijn creatief ei in kwijt te geraken, dus begon hij sneakers te pimpen. Tijs groeide snel uit tot een getalenteerde sneaker customizer. Hij verft of tekent op schoenen en geeft ook workshops.

Toby Duck daarentegen werkt sneakers af met leer. Hij haalt de zool van een Jordan I sneaker van Nike er van en maakt een kleurrijke, unieke schoen door een lederen onderdelen op te stikken.

De twee heren nemen ons mee in hun creatief denkproces en inspireren jou om ook jouw sneakers te customizen!

Deze reportage werd opgenomen in Eperon d’Or in Izegem, tijdens de workshops in het kader van de Sneaker Gold expo. Nog tot en met 24 september 2024 kan je je onderdompelen in de boeiende en kleurrijke wereld van sneakers. De workshops ‘sneaker customizing’ vinden plaats op zondag 10 december 2023, zaterdag 24 februari 2024 en zaterdag 20 april 2024. Klik hier voor meer info over deze workshops, events, e.d.