Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Met Lukas Dhont naar de Golden Globes

Extra glitter en glamour in Beverly Hills deze week met de uitreiking van de Golden Globes! En met de film Close van Lukas Dhont loopt ook talent van eigen bodem in de kijker. Journaliste Greet Ramaekers die in Los Angeles woont en werkt, neemt ons mee naar de uitreiking in The Beverly Hilton.


Met Close heeft Lukas Dhont een nominatie in de categorie beste niet-Engelstalige film. Het verhaal geeft een ontroerende en empathische kijk op een vriendschap tussen twee jongens van dertien. Aan het verhaal schreef ook de West-Vlaming Angelo Tijssens mee. De film won al de Grand Prix in Cannes, maar een Golden Globe-award zat er helaas niet in. In die categorie was de onderscheiding voor de film ‘Argentina 1985’, van regisseur Santiago Mitre.

Ondertussen kijkt Lukas wel al uit naar de Oscars. Close staat op de shortlist van 15 films in de categorie beste internationale speelfilm. Op 24 januari weten we of de film één van de genomineerden is. Duimen maar!

Outfits

Naast aandacht voor film en tv-producties staan uiteraard ook de outfits in de kijker. Lukas Dhont kiest voor Italiaans design met Bottega Veneta. Een kleine bloemlezing van de andere prachtige outfits! (klik op de foto voor een grotere afbeelding)

Foto’s: Hollywood Foreign Press Association (HFPA)