Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Eten waar je gelukkig van wordt

Klinisch psychologe Laura Joosten weet als geen ander wat de invloed van een gezonde en evenwichtige voeding is op je mentale welzijn. Met haar boek #HappyFood wil ze dan ook graag haar kennis delen.


Laura haalt haar passie voor eten van haar mama. Haar mama is kok en toonde al snel hoe Laura lekkere gerechtjes op tafel kon toveren. Dankzij haar passie voor reizen leerde ze ook heel wat smaken en ingrediënten kennen. Dat zorgt in haar boek voor een leuke verzameling aan lekkere en gezonde gerechten, waar je wetenschappelijk ook écht gelukkig van kunt worden.

Groene shakshuka met courgette en andere groene groentjes

Laura maakte voor ons haar favoriete lunchgerechtje klaar: groene shakshuka! Het recept vind je hieronder.

Benodigdheden

 • 2 handen spinazie
 • 2 courgettes
 • 2 stengels prei
 • 1 sjalot
 • 2 teentjes look
 • 2el olijfolie
 • 1tl komijnpoeder
 • Peper en zout naar smaak
 • 1tl korianderpoeder
 • 2 handen harde geitenkaas
 • Sap van 1/2 citroen
 • 1 potje Griekse yoghurt
 • 4 eieren
 • 1 kleine hand pijnboompitten
 • 2 sneetjes gerookte zalm

Bereiding

Snijd alle groentjes, de sjalot en de look fijn. Bak de courgette, de prei, de ui en de look ongeveer 5 minuten in 1el olijfolie. Voeg na 4 minuten ook de spinazie toe en laat die even meebakken. Kruid af met komijn en koriander. Voeg ook al wat zout toe. Zet het vuur uit en voeg een hand verkruimelde geitenkaas, het citroensap en de yoghurt toe.

Mix alles tot een glad mengsel en voeg peper en zout toe naar smaak. Giet het mengsel daarna terug in de pan en maak er 4 kleine gaten in. Breek de eitjes in de gaten. Laat alles 7 à 10 minuten op een laag vuur bakken. Rooster vervolgens de pijnboompitten heel even in een pan. Let op dat ze niet verbranden. Verkruimel de rest van de geitenkaas over je shakshuka en werk af met wat gerookte zalm en pijnboompitten.

Smakelijk!

Meer recepten van Laura ontdekken? Volg haar op Instagram of koop haar boek.