Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tijd voor bubbels

Wat drink jij tijdens de feestdagen? Veel kans dat je Oudejaarsavond begint en eindigt met bubbels. Voor heel veel mensen staat feest nog altijd gelijk aan champagne! En terecht, het heerlijk verfijnde drankje staat chique én prikkelt de smaakpapillen.


Champagne uit een wijnglas

Een klassieke aperitief in een klassieke flûte of coupe denk je? Mis! Champagne is een wijn en wijn serveer je eigenlijk beter in een wijnglas. Dan kies je best voor een wittewijnglas en je schenkt beter niet te veel champagne uit. Het grotere glas zorgt ervoor dat de smaak kan floreren en je de geur van je champagne optimaal kan waarnemen.

Niet enkel als aperitief

Er zijn heel veel soorten champagnes op de markt, je hoeft je dus zeker niet te beperken tot één smaak tijdens je feestdiner en enkel bij het aperitief. Integendeel zelfs. Je kan starten met een lichte, droge en frisse champagne bij je voorgerecht, vervolgens kies je een rijper en zoeter glas voor bij je hoofdgerecht en eindigen doe je dan met een licht zoet glas champagne. Een extra feestelijke touch aan je hele menu!

Speciale gelegenheden

Bij een speciale gelegenheid ontkurken mensen vaak een fles champagne om te vieren, maar eigenlijk hoef je niet te wachten tot dan. Van zodra je een fles champagne opent, wordt het moment sowieso al onvergetelijk en feestelijk!