Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Snel, feestelijk en lekker met tomatensaus

Ben je op zoek naar feestelijke, originele gerechten waarvoor je toch geen uren in de keuken hoeft te staan? Julie D’heygere van Think Tomato geeft tips! Zelf kookt ze heel graag, maar ze houdt ook van efficiëntie. En zo kwam ze enkele jaren geleden op het idee om haar eigen gamma huisgemaakte tomatensauzen te lanceren.


“Tijdens de feestdagen vind ik het heel belangrijk dat ik mee kan genieten”, zegt Julie. Ik kan eigenlijk ook geen twee dingen tegelijkertijd doen. Chill de gasten ontvangen en met mijn eten bezig zijn, dat lukt niet. Het is het één of het ander. Als ik gasten heb, wil ik ook bij hen kunnen zitten. Dus probeer ik me altijd goed voor te bereiden en het niet te ingewikkeld te maken.”

Eigen tomatensaus

Julie is al jaren verzot op koken én huisgemaakte tomatensaus. Maar zo’n saus die urenlang staat te pruttelen, kost tijd. En die werd schaars met de komst van haar twee kindjes. Dus ging Julie op zoek naar een meer efficiënte oplossing.

“Ik wil niet inboeten aan gezond eten en koken, maar ik wil wel inboeten aan tijd. Aanvankelijk maakte ik mijn tomatensaus voor eigen gebruik en stockeerde die. Ik had totaal de ambitie niet om het op de markt te brengen. Maar het was zo gemakkelijk en ook familie en vrienden waren super enthousiast. Toen zei mijn man, die ondernemer is: ‘Misschien moet je daar toch iets mee doen.’ Dan ben ik gestart met een webshop met Think Tomato, tomatensaus op basis van Belgische kerstomaten. Dat is nu drie jaar geleden.”

Ondertussen kende het bedrijf van Julie een sterke groei: “Het is heel boeiend. Wat ik heb geleerd in die tijd is gewoon met niets te vergelijken. Ik denk dat je echt het snelst leert door gewoon te springen. Je hebt niet de keuze om problemen of uitdagingen op de lange baan te schuiven. Nee, het moet nu aangepakt worden. Zo leer enorm veel en groei je als persoon.”

Bekijk ook: