Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Carrièreswitch: van verpleegkundige naar opruimcoach

Lieselotte werkte 17 jaar lang als verpleegster op de afdeling oncologie en hematologie. Na een intense periode besefte ze dat opruimen haar rust gaf. Ze besliste om haar talent verder in de wereld te zetten en is nu professioneel organizer of opruimcoach.


Lieselotte zette op 1 januari 2020 na 17 jaar de stap van verpleegkundige naar Less is Lottie. Een spannende switch, maar één waar ze zeker geen spijt van heeft: “Vaak zie ik mensen die vastzitten in hun job en daarmee blijven worstelen. Dan denk ik: Gewoon die stap durven zetten en springen: dat opent zoveel deuren! En het heeft me heel veel energie gegeven. Ik ben dankbaar dat ik dat aangedurfd heb en, ook heel belangrijk, dat ik de steun van thuis gekregen heb. Ik zou zeker nooit meer terug willen.”

“Als opruimcoach begeleid ik mensen in het opruimen. Samen kijken we wat er te veel is, voorwerpen waarvan mensen zeggen: ‘Ik kan het eigenlijk niet wegdoen…’, maar die ze het eigenlijk niet gebruiken. Dan maken we samen de keuzes om de spullen een tweede leven te geven.”

We volgen Lieselotte tijdens een opdracht bij Fleur van Maison Madelise. “Ik leerde Lieselotte kennen via Instagram waar ze veel tips deelt”, aldus Fleur. “Ik vind van mezelf dat ik al redelijk gestructureerd ben. Ik orden en label veel. Maar na verloop van tijd merk je dat je toch veel verzamelt. Ik ben ook leerkracht en dan kan alles eigenlijk ooit nog wel eens van pas komen. Ik vond het dus wel eens zinvol om samen met Lieselotte door de spullen te gaan en te zien wat we nog gebruiken en wat ik eigenlijk niet meer nodig heb.”

Wedstrijd

Lieselotte organiseert in samenwerking met Fleur een workshop weekplanning, weekmenu en koken met restjes op 19 januari. Wil je kans maken op een duoticket? Klik dan snel hier!