Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Self verovert buitenland

Het is de droom van heel wat merken: een plaatsje veroveren tussen de internationele merken in duty free-shops. Ook voor Isabelle van SELF. Sinds kort is haar merk niet alleen te vinden op Brussels Airport, maar ook op Hamad International Airport in Doha, Qatar.


De dutyfree-shop in Brussels Airport… de voorbode van heel wat spannende trips! Voor Isabelle Ulenaers van Self is het ook onderdeel van haar ondernemersavontuur.  Sinds kort liggen haar huidverzorgingsproducten hier tussen de internationale namen.

Isabelle startte met haar merk toen haar dochtertje met huidproblemen kampte. Het werd een lange, vruchteloze zoektocht naar de juiste verzorging: Producten die de huid op een correcte manier voeden en beschermen, met respect voor de natuur en het natuurlijke karakter van de huid.

Self besteedt het minimale uit en werkt met Belgische labo’s. Elke stap wordt gecontroleerd door een eigen medewerker. Het volledige productieproces gebeurt in België en Nederland. De natuurlijke oorsprong van elk product wordt bewaakt en enkel gecertificeerde recycleerbare verpakkingen worden weerhouden om de filosofie compleet te maken.

Sinds de eerste keer dat Isabelle spraken in 2018 is er al veel veranderd. Ze was toen pas gestart met een beperkt gamma. Ondertussen kwamen er heel wat producten bij en bestaat het assortiment bestaat uit gelaats-, lichaams- en haarverzorging. Ze krijgt nu ook voet aan wal in het buitenland, onder andere in het Midden-Oosten, zoals Koeweit en Saoedie-Arabië. Vooral de gezichtsscrub doet het daar heel goed.

“Een scrub wordt in ons land nog minder gebruikt”, aldus Isabelle. “We merken dat mensen soms denken dat zo’n product te agressief is. Er zijn inderdaad scrubs die de huid beschadigen. Onze scrub is ontwikkeld om op zachte manier dieper de poriën te reinigen. Door buiten te lopen, afvalstoffen uit de huid, huidcellen die vernieuwen enz,… ontwikkelt er zich een laag op de huid die verwijderd moet worden. Daarvoor is een diepe reiniging nodig. Een scrub doet dit op een zachte manier en verwijdert de afvalstoffen. In onze scrub zitten ook voedende oliën die de huidbarrière gezond versterken.