Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Foodiebabbel met Helle Detavernier

Je volgt er zeker zelf ook: foodies op Instagram! Tendens Smakelijk pikte er 4 uit om hen 20 heerlijke vragen voor te schotelen. In deze aflevering van Foodiebabbels ontdek je de keukengeheimen van Helle Detavernier.


Helle Detavernier is een sportieve, creatieve dame die graag experimenteert met nieuwe recepten. Ze wil je dan ook graag kennis laten maken met een gezonde én lekkere keuken. Vandaag maakt ze voor ons één van haar favoriete ontbijtjes klaar: ontbijttaartje met skyr en gemberhoning.

Ontbijttaartje met Skyr

Benodigdheden bodem

 • 120gr havermout
 • 80gr pecannoten
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 100gr dadels (ontpit)

Benodigdheden vulling

 • 450gr Skyr
 • 250gr plantaardige vanille yoghurt
 • 9 blaadjes gelatine
 • 4 eetlepels gember honing
 • 2 schepjes proteïne poeder (smaakloos of vanille)
 • 100gr blauwe bessen
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 druppeltje vanille extract

Bereiding

Neem een springvorm en bekleed met een vel bakpapier. Als je ongebrande pecannoten koopt, dan is het lekker om ze nog even kort in een pannetje te bakken of in de oven te roosteren. De smaak komt zo veel meer door. In een mengkom/cutter doe je alle ingrediënten (behalve de kokosolie) voor de bodem en mix je die tot een mooi geheel. Er mogen nog kleine stukjes inzitten, het is zeker niet de bedoeling dat het 1 fijn deeg wordt. Smelt de kokosolie op een laag vuur tot ze gesmolten is. Meng dit door je deeg en druk de bodem (met de hand) tegen de springvorm aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling aan het bereiden bent.

Neem een kommetje met koud water om de gelatineblaadjes in te leggen. In een grote stoofpot mag de Skyr, vanille yoghurt, gember honing, gember poeder en proteïne poeder samen opwarmen. Proef zelf eens of de gember genoeg doorsmaakt (dit is heel afhankelijk van type gemberpoeder). Zet dit op een laag vuur, want het mag niet koken. Neem een garde en zorg dat alles goed met elkaar vermengd is. De gelatine blaadjes mogen in de stoofpot, samen met het vanille extract, rustig mee sudderen met de yoghurt. Als het net niet kookt, mag het van het vuur. De vulling giet je over de springvorm (met bodem) heen. Neem wat blauwe bessen en druk ze zachtjes op de taart… De overige blauwe bessen kan je er achteraf bij dresseren. Na zo’n 2u opstijven is de Skyr taart klaar, smakelijk!

Smakelijk! Voor meer heerlijke receptjes kan je bij @helle_detav terecht!

Bekijk ook