Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Foodiebabbel met Claudia Van Avermaet

Je volgt er zeker zelf ook: foodies op Instagram! Tendens Smakelijk pikte er 4 uit om hen 20 heerlijke vragen voor te schotelen. In deze aflevering van Foodiebabbels ontdek je de keukengeheimen van Claudia Van Avermaet.


Dat de familie Van Avermaet een sportieve familie is, weten we allemaal. Claudia, zus van Greg Van Avermaet, is zelf ook heel sportief bezig. Ze heeft al enkele boeken uit, waaronder Sportfood. Ze vertelt ons vandaag een paar van haar keukengeheimen en deelt haar recept voor een courgettetaart!

Courgettetaart

Benodigdheden

  • 1 ui
  • 3 lente uitjes
  • courgettes
  • 1-2 handvol spinazie
  • 8 eieren
  • 200 g ricotta
  • verse kruiden peterselie, bieslook
  • 1 zoete aardappel
  • 50g parmezaan
  • 3 el olijfolie

Bereiding

Verwarm je oven voor op 160 °C. Neem een pan met olijfolie en stoof er de fijngesneden ui en de lente-ui in. Bak de courgetteschijfjes aan met de ui. Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.

Klop de eieren los en voeg er de ricotta bij. Snijd de verse kruiden fijn en voeg ze bij het eiermengsel. Meng of klop alles goed door elkaar.

Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne schijfjes. Neem een ovenschaal, leg er een vel bakpapier in of wrijf de schaal in met kokosolie. Leg er een laagje courgettes in, dan een laagje van het eimengsel, nog een laagje courgettes en eindig met het eimengsel. Zorg dat je volledige ovenschaal bedekt is met het eimengsel. Schik nu de schijfjes zoete aardappel over je taart tot je taart he-lemaal bedekt is. Strooi er de parmezaan over.

Plaats in de oven op 160 °C gedurende ongeveer 60 minuten. Eet samen met een knapperige rucolasalade.