Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Markt voor babyartikelen is booming business

Als je kinderen hebt zul je het uit ervaring weten: voor een baby is het aanbod kledij, spulletjes en snufjes zowat eindeloos! Dat blijkt ook tijdens de vakbeurs ‘Kind + Jugend’ in Keulen waar zo’n 500 bedrijven uit 44 landen hun nieuwigheden voorstellen.


133 miljoen baby’s komen er jaarlijks op de wereld. Dat betekent vier geboortes per seconde! De bevolkingsgroei daalt, maar de markt voor babyartikelen blijft booming business. De beurs ‘Kind + Jugend’ in Keulen laat zowat alles ziet wat je nodig hebt voor een baby: van een draagdoek tot hoogtechnologische snufjes.

 

Jonge ouders besteden tegenwoordig veel aandacht aan duurzaamheid met bijvoorbeeld minder wegwerpluiers en meer ecologisch verantwoorde materialen.

Veiligheid in het verkeer is logischerwijze een prioriteit. Daarbij gaat er niet alleen aandacht naar kwalitatieve, maar ook praktische producten. Je wil natuurlijk dat die autostoel makkelijk te installeren is!

Diverse technologieën zijn ontwikkeld om de gemoedsrust van de ouders garanderen. Zo kunnen ze via een app in verbinding staan met het kinderdagverblijf. De zogenaamde “baby wearables” bewaken de zuurstofsaturatie en de hartslag tijdens de slaap.