Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Van oude hemden naar hippe jurkjes

Toen haar opa zijn kleerkast aan het uitruimen was, vroeg hij aan Zoë of ze iets kon aanvangen met oude hemden. Zo ontstond het idee om van afgedankte spullen nieuwe kledingstukken te maken.


Upcycling, je hebt er zeker al van gehoord: Tweedehands voorwerpen of materialen een nieuw leven of een nieuwe functie geven. In het interieur zie je het al vaker. In de mode begint het stilaan binnen te sijpelen.

Vroeger stond Zoë De Cock ook niet stil bij de enorme afvalberg van afgedankte kledij, maar tijdens haar studies modetechnologie besefte ze dat ze er iets mee wou doen. En zo ontstond twee jaar geleden haar merk met geupcyclede items: Renēe by Zoë. Zoë verzamelt nu oude hemden en maakt er nieuwe jurkjes, hemden of bloesjes mee. Elk stuk is dus uniek.