Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Cesar Casier en beddenproducent creëren high fashion collab onder de lakens

Wat in de modewereld op de catwalk floreert, zie je steeds vaker naadloos overvloeien in de interieurtrends. West-Vlaams producent van luxebedden Styldecor vervangt ‘wat’ door ‘wie’ en lanceert een collab met Gents model en modeontwerper Cesar Casier.


Cesar Casier ging samen met ontwerpster en bezielster van Styldecor Isabelle Malysse het bed in, om een pièce unique boxspring te creëren. Het duo ging op zoek naar de beste stoffen en materialen die esthetiek en kwaliteit combineren, wat met de jarenlange ervaring van beide kanten een bed oplevert dat er prachtig uitziet.

Belgisch DNA

Model en modeontwerper Cesar Casier en Isabelle Malysse vonden elkaar in een gedeeld DNA met wortels op Belgische bodem. “We hebben allebei dezelfde visie waarbij we vakmanschap en duurzame kwaliteit erg belangrijk vinden”, vertelt Isabelle. “Cesar kwam enkele keren op bezoek in onze fabriek in Kuurne, waar onze matrassen en boxsprings nog steeds met de hand gemaakt worden, en samen bezochten we ook enkele van onze leveranciers om de perfecte materialen uit te kiezen.”

Mode wordt interieur

Niet alleen hun roots hebben ze gemeen, ook hun visie op interieur. Als modegoeroe ademt Cesar Casier minimalisme: tijdloos en basic, maar tegelijkertijd met luxe en finesse. In z’n eigen interieur – en dan vooral in de slaapkamer – wil hij een net zo rustgevend geheel creëren. “De slaapkamer is de plek bij uitstek waar rust en ontspanning centraal staan en waar de levenskwaliteit wordt verhoogd”, vertelt Cesar. En dat werkt tweeërlei: een kwalitatief hoogstaand bed en matras enerzijds, een stijlvolle en bemoedigende inkleding anderzijds. Op dat moment vloeien fashion en interieur haast naadloos in elkaar over.

Esthetische kwaliteit

Het resultaat van hun ontwerpproces is een boxspring die opvalt in de slaapkamer, zonder over-the-top te zijn. Een eenvoudig design dat door de stofkeuze en de hoge afwerkingsgraad net heel luxueus oogt. Casier zijn favoriete kleuren zijn een ecru en grijsblauw bouclé, maar als klant kan je ook kiezen uit het uitgebreide stoffengamma van Styldecor. “Voor de matras heb ik me volledig op mijn buikgevoel gebaseerd”, besluit Cesar.