Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Culinair genieten in het groene hart van Brugge

Nog tot en met maandag 26 september kan je in Brugge terecht voor een culinaire beleving. Kookeet verzamelt meer dan dertig chefs en hotelscholen in het Grootsemenarie om drie dagen lang gastronomische gerechten op tafel te toveren. Onze online reporter Fleur ging met veel plezier proeven!


Op basis van vijf culinaire belevingen kan je op Kookeet genieten van de creaties van de topchefs en hoe ze werken met verse ingrediënten. In de eerste beleving ‘Rond Het Vuur’ passen de chefs verschillende technieken toe waarbij vuur essentieel is. Zo kan je genieten van gepofte oesters door Kristof Deprez van De Mangerie of de gelakte Aubergine van Filip Claeys van De Jonkman. Ikzelf (als vegetariër) koos voor dat laatste en was zeer verrast door de heerlijke smaakcombinatie en de kwaliteit van de ingrediënten. Alles wat je op Kookeet in je mond stopt, proeft vers en met liefde gemaakt.

De tweede beleving werd ‘Op Drie Wijzen’ gedoopt. Hier gaan telkens drie chefs aan de slag met hetzelfde ingrediënt en schotelen ze hun eigen interpretatie van vis, tomaat, varken of appel voor. De perfecte plek dus om met je gezelschap elk een ander gerecht te bestellen en bij elkaar te proeven.

De laatste plek waar je de hele dag door van culinaire gerechten kan genieten, is bij ‘Uit Het Vuistje’: streetfood met een gastronomische twist. Denk aan zalmkroketjes of Korean fried bunny. Op de website van Kookeet ontdek je het volledige menu, want de gerechten die ik hier aanhaal zijn nog geen vierde van wat er allemaal te vinden is.

Als kers op de taart zijn er kookdemonstraties in het kooktheater. Hier werken verschillende chefs in een open keuken en krijgen enkele mensen uit het publiek de kans om aan te schuiven aan tafel en de gecreëerde gerechten te proeven.

De ultieme beleving?

Als je de ultieme Kookeet-beleving wil, kan je tickets kopen voor Op Zijn Best, het VIP-arrangement van Kookeet. Zo geniet je in een gezellige verwarmde tent van een vier gangen diner met aangepaste wijn. Een unieke ervaring!

Praktisch

Kookeet loopt nog tot en met maandag 26 september in het Grootseminarie in Brugge.

Maak zeker ook gebruik van de shuttlebus die doorlopend rijdt tussen Kookeet en het station.