Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De 5 trends van het nieuwe seizoen

September betekent niet alleen uitkijken naar de eerste schooldag, maar ook naar een fonkelnieuw modeseizoen! Kan je garderobe frisse inspiratie gebruiken? Dan kan je je vast laten inspireren door deze 5 modetrends.


Buiten de lijntjes

Wie print zegt, zegt niet alleen zebra of luipaard. Ook geometrische patronen brengen je outfit tot een nieuw niveau. Repetitieve en concrete prints geven diepte aan je kleding. Maar durf ook buiten de lijntjes te kleuren door verschillende patronen te combineren.

Schooluniform

Deze iconische stijl kan je gemakkelijk nabootsen met een mini-rok, platform loafers en een oversized blazer. Wie het ensemble helemaal wil vervolledigen, kiest voor een leuke strik.

Bruin: het nieuwe zwart

De meeste populaire kleur van de nineties maakt al langer z’n comeback. Het is een kleur die, zoals zwart, met alles te combineren valt. Maar terwijl zwart sterk en intimiderend kan zijn, is bruin net rustgevend en kalmerend. Gebruik verschillende tinten en bruine texturen voor een outfit met dimensies.

Tijdloos leer

Leer is altijd een vaste waarde geweest doorheen de jaren, dat is nu niet anders. In de jaren ’90 zagen we de full-leather-look opkomen door onder andere ‘The Matrix’. Ook dit jaar is het motto ‘meer is meer’. Durf jij het aan? Ga voor zachtere bruine en beige tinten voor een meer  gematigde outfit.

Go big or go home

Het motto ‘bigger is better’ zien we vooral terugkomen in de jassen van dit gedurfde najaar. Jassen zijn breder, langer en ruimer dan ooit tevoren. Je kan gaan voor een stoerdere look met hoekige, brede schouders en veel volume. Of je kiest eerder voor een lange jas waar meer beweging in zit. Hoe dan ook: go big or go home!

Met dank aan UPR Agency voor de inspiratie.