Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Summer rum

Niets zo zomers als een frisse cocktail. We verdiepen ons in één van de drankjes die vaak op zomerse terrassen geserveerd worden: rum. Vooral bekend van de mojito, maar het heeft uiteraard nog heel wat meer te bieden.


Rum is een sugarbased spirit, die zowel lekker is om puur te drinken als om te combineren met heerlijke ingrediënten voor de perfecte, zomerse cocktail. Noa Van Ongevalle van The Pharmacy in Knokke maakt voor ons twee heerlijke cocktails klaar, zo weet je altijd wat te drinken deze zomer!

Maman Brigitte

Maman Brigitte is een rum blend opgebouwd uit een 8 jaar oude Barbados, 5 jaar oude Domenicaanse en 3 jaar oude Jamaicaanse rum. Bert Bruyneel van Asta Morris vertelt je alles over de rum en waarom hij juist voor die drie rums ging om Maman Brigitte te bekomen.

Rum Old Fashioned

  • 6cl Maman Brigitte
  • 1 Barspoon crème de cacao
  • 3 scheutjes Angostura bitters
  • 1cl suikersiroop
  • Citroenzeste

Noa maakt deze Rum Old Fashioned met bovenstaande ingrediënten klaar. Stirr alles met een paar blokken ijs goed samen en serveer het met een grote blok ijs. Werk de cocktail af met wat citroenzeste.

Zombie

  • 5 cl rum
  • 2cl Falernum: suikersiroop van steranijs, kaneel, kruidnagel en szechuanpeper (kan je zo in de winkel kopen ook, of zelf maken)
  • 3cl imoensap

Noa maakt deze Zombie door alle ingrediënten samen te shaken met ijs. Serveren doe je met crushed ice en een takje munt. Santé!