Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Outdoor living in stijl

Auteur en woonblogger Patrick Retour neemt je in zijn boeken graag mee naar inspirerende woningen. In z’n nieuwste pennenvrucht stelt hij het buitenleven centraal. In het gezelschap van landschaps- en tuinarchitect Stijn ontdekken we één van die groene pareltjes.


Patrick: “Dezer dagen is de tuin onlosmakelijk vergroeid met de woning. Het is een verlengstuk van de woning en samen vormen ze één geheel.” 

Stijn: “Het is nu 26 jaar dat we tuinarchitectuur en aanleg dat we doen en er is een hele evolutie van de buitensalons, de buitenlivings,… Dat is de laatste tien jaar enorm geëvolueerd. Meer en meer mensen vinden het belangrijk dat de tuin ook aangekleed is als een leefruimte.” 

Voor zijn boeken stapt Patrick steeds in de voetsporen van specialisten. Eén van hen is landschaps- en tuinarchitect Stijn Cornilly. Hij neemt ons mee naar een prachtige realisatie waar hij 12 jaar geleden aan de slag ging. Op enkele eiken na was het toen nog een braakliggend perceel. Ondertussen groeide het uit tot een tuin vol te ontdekken plekjes.  

Stijn: “Er zitten veel elementen in de tuin die groen blijven. Ik werk graag met een groen geraamte, zodat je doorheen alle seizoenen een mooie tuin hebt: Van vroeg in het jaar tot in oktober proberen we de kleur te behouden.”

“Het oogt ook als een heel natuurlijke tuin. We hebben het gazon aangelegd als een wandelpad met een grillige vorm: Rond de vijver, rond de terrassen,… Het is ook niet zo dat de beplanting enkel in de zijkanten van de tuin zit. Hier en daar hebben we eilandjes gecreëerd. Het is een fijne tuin om door te wandelen en alles te ontdekken. Op geen enkele as kun je tot het einde van de perceelsgrens kijken. Alles zit mooi ingekleed.”

Voor Patrick is het al zijn 36ste woonboek. Zijn werk is ook steeds inspirerend voor zijn eigen woning.

Patrick: “Door overal te komen krijg je altijd nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie. Ik pik hier en daar wat dingetjes op die we dan thuis naar onze hand zetten. En dat is ook de bedoeling van de boeken: Om mensen aan te zetten er zelf mee aan de slag te gaan. Of het eens aan een specialist te vragen of er iemand anders bij te betrekken. En zo kom je weer tot een ander geheel wat bij jou past!  

Surf naar de website van Patrick voor meer info over het boek “Outdoor Living in Stijl”.