Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Kaas en zomerse dranken

Wie het woord kaasplank hoort vallen, denkt misschien spontaan aan rode wijn, een haardvuur of zelfs een dik sneeuwtapijt. Maar kaas kan zeker ook in de zomer. Daar is Ann Keymeulen van overtuigd. Ann is kaasmeester en auteur van het boek De Kunst van Kaas.


“Kaas kan zeker ook in de zomer”, vertelt Ann, “maar dan moet je de juiste kazen kiezen. Dat zijn dan de luchtige, frissere en wat zuurdere kazen. Hele vette kazen vermijd je best. Ideaal zijn dus geiten- en schapenkazen en harde kazen. Ook de combinatie met het gepaste drankje is belangrijk.”

 

Kazen zweten en dat is in de zomer natuurlijk niet anders. Ann legt het mooi uit in deze quote:

 

Ann vertelt je graag nog wanneer je de kazen best uit de koelkast haalt vooraleer je aan tafel gaat.