Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Hou het hoofd koel tijdens het slapen met deze tips

Warme temperaturen: Dat betekent terrasjes, strand en zweten. Jammer genoeg betekent dat ook draaien en keren in bed omdat je maar niet in slaap geraakt door de hitte. Gelukkig hebben wij enkele tips zodat je toch kunt slapen als een roosje.


1. Hou de warmte buiten

Overdag hou je best alles potdicht. Laat de zonnewering en rolluiken helemaal naar beneden. Als de temperatuur begint af te koelen naar de avond toe, zet dan alles wagenwijd open. Van ramen tot zelfs de voordeur, door meerdere dingen open te zetten creëer je een briesje en voel je ook echt de ruimte afkoelen.

2. Draag een pyjama

Het klinkt contraproductief maar een katoenen pyjama is beter dan naakt slapen. Katoen vangt namelijk het zweet op dat anders langer op je huid zou blijven liggen en ervoor zou zorgen dat je koud krijgt. Katoen ademt ook het beste waardoor je niet te warm zult hebben.

3. Geen zonnewering, geen probleem.

Indien je geen zonnewering, gordijnen of rolluiken hebt, zet dan een paar planten voor het venster. Die kunnen de grootste zonnestralen opvangen. Daarnaast kun je ook schaduwdoeken ophangen net boven je raam. Ze zien er tof uit in je tuin en ze houden de felste zonnestralen tegen.

4. Koel je bed af

Er zijn verschillende trucjes om jouw slaapgerief af te koelen tijdens het slapen. Zo kun je een T-shirt vochtig maken en dat op je leggen of je kunt je kussensloop afkoelen door het overdag in de vriezer te steken. Ook kun je speciale gelpads kopen die je normaal gezien op een zwelling legt. Leg ze deze keer onder je kussen en draai je kussen om wanneer het aan jouw kant te warm wordt.

5. Jezelf afkoelen

Voor je gaat slapen wil je zo koel mogelijk zijn. Enkele tips hiervoor zijn: een voetbadje nemen in koud water, je polsen onder koud water houden en een lauwe douche nemen voor het slapengaan. Het is belangrijk dat je geen koude douche neemt anders zal je lichaam zichzelf opwarmen. Een warme douche helpt ook niet omdat je het dan sowieso warm hebt. Een lauwe douche werkt verfrissend en houdt je koel.

6. Airconditioning

Airco is duur en niet iedereen heeft het in huis. Veel mensen hebben wel een ventilator en die kun je in een oogwenk omtoveren tot je eigen airco. Hang een zak diepvrieserwten voor je ventilator of zet enkele bevroren flessen water voor je ventilator. Hierdoor voelt de lucht die naar je wordt geblazen nog koeler aan. Net zoals een airconditioner dus.

 

Hopelijk helpen deze tips je om cool te blijven tijdens deze warme dagen!