Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Foodiebabbel met Food By Sin

Je volgt er zeker zelf ook: foodbloggers op Instagram! Tendens Smakelijk pikte er 4 uit om hen 20 heerlijke vragen voor te schotelen. In deze aflevering van Foodbabbels ontdek je de keukengeheimen van Sin Desmet of Food By Sin.


Een stukje van de wereld op tafel

Sin Desmet is afkomstig uit Korea. Ze is als baby geadopteerd en is opgegroeid in België, maar toen ze 18 werd, wilde ze toch even haar roots gaan ontdekken. Ze trok erop uit, alleen naar Korea! Ze heeft er maanden gewoond, de cultuur geleerd én ook leren Koreaans koken. Ze spreekt ook een aardig mondje Koreaans, maar houdt het toch liever bij West-Vlaams. Koken betekent voor Sin niet enkel nostalgie, maar ook echt de wereld ontdekken. Ze is stewardess, dus heeft ook al heel wat van de wereld en haar keuken ontdekt. Bij Sin kom je dus niet enkel lekkere Vlaamse kost tegen!

Sundubujiggae

Sin eet het liefst Koreaanse tofu stew, oftewel sundubujiggae. Het is een heuse boterham om het uit te spreken, maar het klinkt alleszins overheerlijk. Met een spicy tofu stoofpotje kan je Sin dus altijd bekoren! 

Maak zelf een lekker Koreaans gerechtje dankzij het recept hieronder, en vooral, geniet!

Koreaanse Bulgogi op authentieke wijze

Maak zelf de heerlijke Bulgogi die Sin tijdens haar Foodiebabbel maakte dankzij het recept hieronder:

Ingrediënten voor 4 personen (Bulgogi):

 • 500 g tenderloin (filet)
 • halve nashipeer (Aziatische peer)
 • ½ ui
 • 4 teentjes look
 • 3 lente-ui
 • 3el sojasaus
 • 1el rijstazijn
 • 1el mirin (rijstwijn)
 • 1cm gember
 • 2el bruine suiker
 • 1el sesamolie
 • ½ wortel
 • peper en zout

Serveertips: rijst, kimchi, slablaadjes

Ingrediënten voor de SSamjang dip

 • 2el doenjang (Koreaanse sojabonenpasta)
 • 1el gochujang (Koreaanse chilipasta)
 • 1 lente-ui
 • ¼ ui
 • 1 teentje look
 • 2el honing
 • 1el sesamolie
 • 1el sesamzaadjes

Bereiding Bulgogi

Snijd het vlees in zeer fijne plakken en daarna in reepjes. Hoe dunner, hoe beter. Verwijder indien nodig het vet (tip: vries het vlees eventjes in om fijne plakjes te kunnen snijden of vraag de slager om fijne plakjes te snijden met zijn machine).

Doe de peer, ui, look en stukje gember in de foodprocessor en maal fijn tot een puree. Doe de runderreepjes in een kom en voeg de puree toe.

Snijd 2 lente-uien in ringen een voeg toe. Schil een halve wortel en snijd in fijne, langwerpige plakken. Doe ze bij de rest in de kom. Voeg de sojasaus, bruine suiker, sesamolie, peper en zout toe en meng goed. Zet even in de koelkast om te marineren (min. 30 minuten, bij voorkeur enkele uren).

Doe een beetje olie in een bakpan en bak of grill de bulgogi gaar. Let op! Bak de Bulgogi niet te lang, zodat de reepjes mals blijven. Snijd 1 lente-ui in ringen en voeg toe aan de Bulgogi om te serveren.

Ssamjang dip

Doe de sojabonenpasta, de chilipasta, ui, lente-ui, look, honing, sesamolie en sesamzaadjes in een kom en meng goed.

Schep het mengsel in een schaaltje op tafel. Serveer met stevige slablaadjes, rijst, kimchi, pepers…

Smakelijk! Voor meer heerlijke receptjes kan je bij @foodbysin terecht!

Bekijk ook