Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

De meest bijzondere camperbestemmingen in Europa

Of je nu wil zorg dragen voor het milieu, budgetvriendelijke reizen verkiest of gewoon niet graag naar verre oorden trekt: er zijn genoeg prachtige bestemmingen binnen Europa! Camptoo, deelplatform voor campers en caravans, deelt enkele tips.


De meest duurzame camping

Het Saarland is de kleinste Duitse deelstaat dichtbij de grenzen met Frankrijk en Luxemburg, met de Saarschleife als eyecatcher. Na even rijden begeef je je volledig in adembenemende natuur in het Bliesgau Biosphere Reservaat. Verken dit UNESCO Werelderfgoed met de fiets, al wandelend of te paard. Duurzame mobiliteit en milieubehoud staan hier centraal. Parkeer je camper op één van de campings in het groen, vlak aan de Moezel met uitzicht op de wijnvelden. Heb je zin in een citytrip? Geniet van de Romeinse bezienswaardigheden in de stad Trier.

De goedkoopste kampeerbestemming

In Montenegro kan je al voor €10 per nacht overnachten op een aangename kampeersite. Spot dieren in het wild in Nationaal Park Biogradska, wandel door Kotor Old City en maak een boottrip naar het eiland Our Lady of the Rocks. Ga raften op rivier Tara en ontdek de natuurlijke schoonheid van de watervallen tijdens het kanoën in Nevidio.

De meest kindvriendelijke camping

De Beekse Bergen bij onze Noorderburen zijn ideaal voor jonge gezinnen. Je kan er middenin het safaripark overnachten en wakker worden tussen de wilde dieren. Vlakbij het park ligt een meer om een frisse duik in te nemen. Ook andere activiteiten zoals waterfietsen of gocarten zijn een optie. In Speelland kan je terecht voor een springkasteel voor de allerkleinsten.

De meest sportieve bestemming

Is vissen, wandelen of zelfs echt hiken niet sportief genoeg voor je? Ontdek dan langs de Côte d’Argent in Frankrijk een reeks surfbestemmingen. Je kan bijvoorbeeld terecht in Soulac-sur-mer, Biarritz, Mimizan of Carcans plage. En er zijn nog meer keuzemogelijkheden zoals leren rijden op een longboard, een balletje slaan op de golf of kitesurfles.

De hoogste camping in Europa

Midden in de Zwitserse Alpen vind je Arolla, de hoogste campsite van Europa. Parkeer je camper en vertrek meteen op een trek- of klimtocht in de steile bergen. Kom volledig tot rust en laat je verfrissen door de berglucht. Voor de levensgenieters is er een dorpje dichtbij waar je heerlijk aan tafel schuift.

Zelf geen camper maar wel benieuwd naar deze bestemmingen? Bij Camptoo kan je terecht voor het huren van een camper rechtstreeks bij de eigenaar. Zij verzorgen het papierwerk zodat jij zonder zorgen op reis kan vertrekken.