Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

SOS lingerie wassen!

Mooie lingerie geeft je vaak een boost in zelfvertrouwen. Daarom wil je ook dat je favoriete set zo lang mogelijk mooi blijft. We tonen je enkele tips om je lingerie juist te wassen zodat je zo lang mogelijk van je lingerie kunt genieten.


Was niet te veel

Je bh moet zeker niet na twee dagen al gewassen worden. In theorie moet je je beha na vijf tot zeven keer dragen wassen. Toch is iets langer wachten zeker geen probleem. Eens goed verluchten kan ook al veel helpen.

Temperatuur

Kijk sowieso eerst eens naar het labeltje maar de meeste slips kunnen gewassen worden op veertig graden. Keer slips met een print binnenstebuiten zodat je ondergoed langer mooi blijft.

Handwassen

Veel strikjes, kant en andere tierlantijntjes aan je lingerie? Doe dan bij voorkeur een handwas. Door met de hand te wassen behoud je de elasticiteit van je lingerie. Vul een bak met warm water, doe je lingerie erin en voeg een wasmiddel voor delicate stoffen toe. Laat alles eventjes rusten. Na een paar minuten neem je je lingerie uit de bak, knijp ze goed uit en leg ze plat neer om te drogen.

Netje

Sta je er toch op om je wasmachine te gebruiken? Opteer dan voor een netje. Zet je wasmachine op een lage temperatuur, stop je lingerie in een netje en wassen maar. Doe zeker ook de haakjes van je beha’s dicht zodat ze niet verwarren. Heb je voorgevormde beha’s? Vermijd dan echt zo veel mogelijk de wasmachine.

Droogkast

Gebruik nooit een droogkast voor lingerie. In plaats daarvan laat je de lingerie drogen op een vlak oppervlak. Zo rekken de bandjes niet uit.

 

Dankzij deze tips kun je zo lang mogelijk genieten van je lingerie. Nu kun je zonder zorgen je favoriete setje aantrekken!