Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Op vakantie in… je eigen badkamer!

Zij die meteen in de badkamer gaan kijken wanneer ze op hotel zijn voor die eerste ‘wauw’ weten dat ook een badkamer paradijs en vakantie kan uitstralen. Maar wat als je zo’n idyllische bestemming bij jou thuis kan creëren? Interieurspecialist Alsan toont je drie imposante interieurstijlen om je een vakantiegevoel te geven.


 

Le Paris chique

Bij de stad van de liefde hoort een romantisch interieur. Maar geen doorsnee picknick-romantisch, Parijs gaat over echte luxe. Met gouden kranen en kwaliteitsvolle materialen waan je je al snel in een Parijse sfeer. Ook een bad dat de show steelt als pronkstuk in de ruimte, met of zonder bubbels, mag niet ontbreken. Met warme kleuren en marmeren elementen creëert Alsan een rustieke en chique uitstraling.

Scandinavische harmonie in Kopenhagen

Zoals we Scandinavisch design kennen, straalt deze look rust en eenvoud uit. Door het gebruik van pasteltinten zoals roze, groen of blauw in combinatie met lichte en pure houtsoorten zal een Scandinavische badkamer je kalmeren en verwelkomen voor een aangenaam bad of verfrissende douche. Wit porselein kent hier zijn plek, vooral in bijvoorbeeld een vrijstaand bad. Een blijk van elegantie en toch ongedwongen sympathiek.

Italiaanse grandeur uit Milaan

Wat we herkennen op de Milanese catwalk, zien we ook in hun interieurstijl: extravagantie. Indrukwekkende designs met toch ruimte voor functionaliteit met een strakke vormgeving, oog voor detail en hoogwaardige materialen. Italiaanse merken gaan voor minimalistisch en strak zonder franjes en met een monotoon tintenschema. De donkere aardse tinten maken het perfecte decor voor de betonlook. Ook andere materialen zoals marmer, natuursteen en composiet doen denken aan de grandeur van de Romeinse badcultuur.