Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Juwelen met moedermelk als eerbetoon aan moederschap

Elke dag verschijnen er nieuwe juwelen op de markt. Maar deze unieke creaties, waar moedermelk in verwerkt zit, springen er tussenuit. Belgische ontwerpster Kim Jacobs benadrukt er het belang mee om regelmatig tijd voor jezelf te nemen.


De collectie ‘Flow’ kwam er in aanloop naar de geboorte van Kims tweede zoontje in april dit jaar. De De ontwerpster stond stil bij hoe snel kinderen groot worden en hoe vluchtig herinneringen zijn. Ook de periodes van borstvoeding geven deden haar het belang beseffen van onthaasten: als mama, als ondernemer of als mens in het algemeen.

Het drie weken lange proces verloopt zorgvuldig en veilig. De klant krijgt, na keuze van het ontwerp (ring, ketting of armband), een kit mee om 5 ml moedermelk te bezorgen. Vervolgens verwerkt Jacobs de moedermelk tot poeder en voegt ze epoxyhars toe om bewaring te optimaliseren. Eens het geheel is uitgehard, wordt het verankerd in een houdertje aan het juweel zelf.

‘Flow’ is beschikbaar via de webshop en in de Kim Jacobs Jewelry Design boetiek in Meise.