Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Insectencrackers nu ook in traditionele supermarkt

Belgische start-up Yuma bracht in 2020 insectencrackers op de markt. Je denkt misschien meteen aan een griezelig koekje waar je pootjes ziet uithangen. Maar wees gerust, ze werden enkel verreikt met krekelmeel als bron van duurzame eiwitten. Na 2 jaar in de rekken bij bio-verkooppunten is het assortiment nu ook in supermarkt Delhaize verkrijgbaar.


Duurzame eiwitten

Insecten kweken voor voeding is beter voor de planeet. Je hebt 15 keer minder plaats nodig, 25 keer minder voeding en 2000 keer minder water dan voor de huidige veeteelt. Bovendien worden er tot 60 keer minder broeikasgassen uitgestoten. En dat voor hetzelfde eiwitgehalte.

Stap voor stap

Crackerproducent Yuma oogt op meer insecteneiwitten in onze dagelijkse voeding. Hiervoor begonnen ze met een kleine stap, namelijk apero crackertjes. Voor de liefhebbers van klassieke voeding die toch eens iets nieuws proberen bij de aperitief.

Nu gaan ze een stap verder met crackers voor het ontbijt, als vervanging van brood. Die voorzichtige aanpak hoort bij het lange termijnplan van het Belgische merk. Zij hopen dat insecten binnenkort als normale ingrediënten aanzien zullen worden.

In de gewone supermarkt

Na de speciaalzaken en bio-verkooppunten, breidt het merk nu uit naar de traditionele supermarkt. Sinds 19 mei is het assortiment verkrijgbaar in Delhaize winkels over heel het land. Een grote sprong voor het crackermerk. Ontdek hun twee smaken: Kruiden & Peper en Meergranen.