Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Ikea lanceert collectie voor en door surfers

Zweedse meubelketen Ikea werkt samen met de World Surf League voor een collectie speciaal voor zij die vaak onderweg zijn. KÅSEBERGA, zoals ze zal heten, bestaat uit 25 praktische producten voor thuis en on-the-go.


Behoeften van surfers

Door de samenwerking met de World Surf League, integreerde Ikea zoveel mogelijk aspecten die voor een surfer echt van pas komen. Zoals: orde scheppen in een kleine ruimte, slim inrichten van vervoer en wat te doen met alle natte spullen. Een heel gericht doelpubliek, maar toch kan de collectie voor velen handig zijn.

Ze ontworpen producten als een handplane om te bodysurfen, een strandstoel, een draagbare barbecue, een salontafeltje en een zak speciaal ontworpen voor beach clean-ups.

Duurzaamheid centraal

Zij die verzot zijn op de oceaan, houden de impact erop altijd in hun achterhoofd. Daarom kwam uit de samenwerking met de Surf League vooral functionaliteit, gerecycleerde materialen en een circulaire productie naar boven. De producten bestaan grotendeels uit gerecycleerd polyester en hernieuwbare materialen zoals bamboe en kurk.

Naar het strand met Ikea

Voor de surf- en strandliefhebbers organiseert Ikea van 4 tot 6 juni de KÅSEBERGA Surf Days. Tijdens dit weekend kan je bij surfclub Surfing Elephant in Wenduine (De Haan) terecht voor surf- en yogalessen, de collectie ontdekken of gewoon genieten van de zon. Inschrijvingen voor dit zomerse event starten half mei op de website.