Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

3 voordelen van zomers zweten

Een sauna zoeken we doorgaans op om koudere temperaturen van ons af te zweten. Even ontsnappen aan dagen vol koele wind of vrieskou. Maar zelfs in de zomer kan het deugd doen, sterker nog: het heeft deze 3 voordelen.


1. Bestand tegen zomerse temperaturen

Een sauna mag dan wel extreem warm zijn, ons klimaat neigt toch meer en meer naar zomers vol hittegolven. Je lichaam gaat sneller over in een hittebestendige modus als je regelmatig een sauna bezoekt. Je bloeddruk zal sneller stabiliseren en je bloedvaten zullen zich openzetten om op natuurlijke wijze af te koelen. Wees iedereen een stapje voor deze zomer en train je lichaam af en toe in de sauna.

2. Warmte en warmte-warmte

Warm zomerweer brengt ook hoge luchtvochtigheid met zich mee. Dit is wat ze noemen vermoeiend weer. Daarom blijf je best uit de zomerzon als je fit en wakker wil blijven. De droge warmte van een sauna gaat je daarentegen niet uitputten. Het laat je lichaam zichzelf zuiveren door te zweten, zonder dat jij moet afzien.

3. Bewust met zweten om gaan

In tegenstelling tot het dagelijkse leven dat zich plots in veel hetere dagen verder zet, ga je bij een sauna bezoek stilstaan bij wat het met je lichaam doet. Die bewustwording heb je nodig om gezond te blijven in die hitte. Je gaat bijvoorbeeld letten op je ademhaling, voldoende drinken om het vochtverlies te compenseren en eventueel je huid verzorgen. Deze wijsheid neem je mee vanuit je sauna-sessie.

Meer info: Gervi