Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Vijf tips voor een kleurrijke en duurzame urban jungle

Is je thuis ondertussen een wirwar van potten en planten? Wil je graag een mooi samenspel creëren en onnodige plantenslachtoffers vermijden? Hier vind je 5 tips die jou een leuke en vooral levende urban jungle geven.


1. Meer is meer

Stap maar snel van het less is more principe af. Wie tijdens z’n laatste renovatie voor een strak interieur ging met neutrale wanden en allesbehalve drukke kasten, heeft ruimte gecreëerd voor al dat groen. Een groene oase smacht naar meer, maar een kwalitatieve verzameling om trots op te zijn bereik je niet zomaar. Je kan beginnen met een kleine set. Belgisch interieurbedrijf Point-Virgule biedt trendy gerecycleerde bloempotjes in 5 hippe kleuren en groottes.

2. Mee met elk seizoen

Om al dat groen in huis tevreden en gevoed te houden, kijk je best uit voor de voorkeuren van elke plant. Informeer je goed over de ideale temperatuur voor het plantje en de hoeveelheid water en zonlicht die ze nodig hebben. Aan de hand van die criteria beslis je al veel sneller waar je welk potje zal zetten. Voor het wisselvallig Belgisch weer is er ook een oplossing. De bloempotjes van Point-Virgule verkleuren niet door de zon en zijn tegelijk vorstbestendig en lekvrij. Het zal dus niet langer de pot, maar de plant zijn die de plaats in huis bepaalt.

3. Hoger en lager

Wie natuur zegt, zegt asymmetrische en vloeiende vormen. Durf gerust buiten de lijntjes kleuren met je collectie bloemen en planten. Een goede manier om leven in het geheel te krijgen is door met hoogtes te spelen. Laat je favoriete groene vriend op een podiumpje paraderen, hang een plant op aan de muur of kies voor een moderne metalen staander.

4. De balkonjungle

Genieten van buiten kan niet enkel in een grote tuin. Ook een klein stadsbalkonnetje kan nieuw leven vinden met een speelse balkonhanger met fleurige bloemen. Door je bloembakken aan de balustrade te hangen, behoud je de ruimte voor een tafel of stoelen. Let hier dus ook op welke soort planten je buiten zet, want niet elke plant kan daar zomaar tegen.

5. Leren hydrateren

Zelfs de getrainde plant mom of dad maakt nog eens een foutje in het water geven. Voel je dus niet al te schuldig als er eentje sneuvelt door te weinig of net te veel water. De meeste planten geef je best één keer per week water. Al houd je de grond beter altijd wat vochtig om te vermijden dat de wortels uitdrogen. Hydrateren is key. De gemakkelijkste manier om je plantjes wat te bevochtigen is met een spray.

Foto’s en meer info: Point-Virgule