Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens vraagt het aan Valerie Thys

Je kent Valerie Thys misschien wel van de lottotrekking op VRT en RTBF maar wist je dat ze ook verschillende evenementen host, stemwerk doet en daarbovenop ook nog sustainability consultant is? Vandaag neemt ze de tijd om onze tien vragen te beantwoorden in de ‘Tendens Vraagt’ van deze week.


Wat wilde je als kind worden?

Er zijn drie dingen die doorheen mijn kindertijd altijd aanwezig zijn geweest. Enerzijds wilde ik stewardess worden. Toen ik vier jaar was, nam ik voor de eerste keer het vliegtuig met mijn ouders. Dan zag ik die stewards en stewardessen en dacht ik: “Dat wil ik ook doen, veel reizen.”

Anderzijds kom ik uit een familie van juristen. Ik heb ook altijd een groot rechtvaardigheidsgevoel gehad. Daarbovenop had ik ook mooie voorbeelden thuis: mijn moeder was rechter en mijn vader was jurist. Ik wilde dus ook wel advocate worden.

Vanaf het middelbaar begon ik dan echt na te denken over wat ik wilde doen later. Ondernemerschap sprak mij dan ook echt aan. Hoe ik dat toen ging invullen wist ik niet. Die droom was eigenlijk geïnspireerd door de film Working Girl. Dat is een film uit de jaren 90 met Melanie Griffith en Harrison Ford. Melanie speelde daar echt een voorbeeldrol voor mij. Ondanks alle tegenstand van mannen bereikte ze toch wat ze wilde bereiken.

Waar krijg je de slappe lach van?

Ik krijg heel weinig de slappe lach, alhoewel ik wel veel lach. De slappe lach kan ik heel goed beheersen. In mijn job is het heel belangrijk om niet de slappe lach te krijgen op bepaalde momenten. Dat wil wel totaal niet zeggen dat ik geen gevoel voor humor heb of humor niet kan appreciëren.

Als fervente tv-kijker, vooral Netflix-kijker, zijn er wel een aantal series waarmee ik me echt kan vermaken. Vooral door bepaalde situaties die voorvallen in die series. Als ik dan toch heel spontaan begin te lachen dan is het gewoon omdat er iets onverwachts gebeurt in het leven, ook door van die grappige situaties. Maar zoals ik al zei, ik heb echt geleerd om lachen onder controle te houden.

Wie is je celebrity crush?

Goh, dat is eigenlijk wel moeilijk, vind ik. Mijn man is tien jaar ouder dan ik dus ik ben geneigd om dan naar iets oudere mannen te kijken. Ik zei onlangs nog dat als iemand mij mag bellen dan is het wel Tom Hanks. Ik vind dat een heel charismatische man. Charisma spreekt mij ook veel meer aan dan het uiterlijk van een persoon. Tom Hanks is echt één van die mensen waarvan ik denk: “Ja, dat is wel een knappe man.”

Wat is de mooiste plek op aarde waar je zelf al bent geweest?

Namibië, en dan specifiek de Sossusvlei. Het is daar bloedheet en je kan daar naar duinen gaan kijken. Het is ook een echte toeristische trekpleister. Dat zand heeft ook een heel speciale kleur, een soort roodbruin. Echt de moeite.

Ik zou nu niet meteen teruggaan omdat er nog andere plekken zijn die ik echt nog wil zien. Van alle reizen die ik al gedaan heb, is het wel een van de hoogtepunten.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je heeft gemaakt?

Eigenlijk ben ik geen concertganger om de eenvoudige reden dat ik hypersensitief ben. Ik luister heel graag naar muziek maar alles moet juist zitten voor mij om van een concert te genieten en je hebt daar geen controle over. Maar ik ben wel een grote fan van musicals. Theater deed ik vaak met mijn ouders en dat is er ook altijd wel ingebleven.

Ik moet zeggen: The Phantom of the Opera heb ik in Antwerpen gezien. Dat is zeker al een twintigtal jaar geleden. Dat is mij absoluut bijgebleven. Het decor met die grote luster die dan naar voren komt en de fantastische muziek, dat zijn dingen die echt indruk op mij hebben gemaakt. Andrew Lloyd Webber is een genie.

Dus ik ga niet veel naar concerten alhoewel mijn kinderen mij nu hebben overtuigd om mee te gaan naar Coldplay in augustus. Voor hen doe ik dat met veel plezier, zolang ik maar kan neerzitten. (lacht)

Welk liedje sla je nooit over?

Oei, wacht. Ik gebruik Shazam niet maar ik sla wel de naam van liedjes op in een lijstje in mijn notities. Ik wil daar dan een afspeellijst van maken alhoewel het er nog altijd niet van is gekomen. (lacht)

Waar ik altijd vrolijk van word, is France Gall. Ik ben ook wel al een dagje ouder. Ik hou wel van echt positieve muziek. In de auto zing ik dan ook luidkeels mee. Het laatste dat ik zo heb meegezongen was Il jouait du piano debout. Ik doe dan echt een hele performance in de auto. De mensen in andere auto’s denken waarschijnlijk: “Fuck jong, wat is me dat hier?” Bij dat liedje zul je me ook wel altijd op de dansvloer vinden.

Wat waardeer je aan je vrienden?

Ik ben zeer dankbaar dat mijn vrienden begrijpen dat ik er niet elk weekend kan zijn. De meeste mensen werken in een bedrijf en zien bijna altijd dezelfde mensen, bij mij is dat niet zo. Ik zie zo veel mensen op events elke week dat het soms wat te veel wordt om in het weekend nog méér mensen te zien.

Vorige week had ik bijvoorbeeld zes events. Dan moet je in het weekend echt niets vragen. Ik heb dan zin om drie dagen onder een steen te kruipen en niets te doen. Ik waardeer dus dat mijn vrienden mij die ruimte geven.

Wat is je favoriete bloem?

Ik heb er een paar. In mijn bruidsboeket zaten ranonkels en pioenen. Dat vind ik heel mooie bloemen maar die zijn maar heel kort in seizoen. Ik heb ook altijd orchideeën in huis staan, die zijn er dan heel het jaar door. Dit moment in het seizoen vind ik fantastisch want de tulpen zijn er. Ik kan echt genieten van een mooie bos bloemen, mijn man weet dat ook. We hebben dan ook regelmatig boeketten in huis.

Uit iedereen (heden en verleden), met wie zou je graag eens een koffie willen drinken?

Leonardo Da Vinci. Ik heb een enorme bewondering voor die man. Omdat hij een illegitiem kind is dat toch onwaarschijnlijk veel verwezenlijkt heeft. Ook omdat hij in verschillende disciplines thuis is. Niet dat ik mezelf daarmee wil vergelijken maar mensen vragen mij vaak: “Wat doe jij nu juist?” Ik heb heel veel interesses en doe ook heel veel verschillende dingen. Ik heb echt een grote honger naar intellectuele uitdagingen dus ik kan me wel vinden in die man.

Ik zou dus heel graag eens willen praten met iemand waarvan heel de wereld weet dat hij goed is in schilderkunst maar net zo goed is in het uitdenken van een bommenwerper. Ik ben onlangs naar een tentoonstelling over hem in Antwerpen. Het weekend voordat corona uitbrak, was ik ook in Parijs speciaal voor zijn tentoonstelling. Ik weet dat dat nooit kan gebeuren maar toch zou ik graag eens een koffiedrinken met Leonardo Da Vinci.

Wat heb je van corona geleerd?

Ik heb van corona geleerd: de ene zijn dood is de ander zijn brood. Dat is heel hard geweest. In mijn sector zijn heel veel mensen uitgevallen omdat er gewoon geen werk was en bij mij was dat totaal niet het geval. Ik heb ongelooflijk hard gewerkt in coronatijd omdat events van fysiek naar online gingen en ik veel televisie-ervaring heb.  Ik heb eigenlijk nog nooit zo hard gewerkt en zoveel opdrachten gehad als in de jaren 2020 en 2021.

Ik heb geleerd dat je uit elke crisis iets positiefs kunt halen. Voor de één is dat inderdaad een omzetverhoging en meer werk, zoals in mijn geval. Voor andere mensen is dat misschien jezelf ontdekken en je carrière in vraag stellen. Veel mensen hebben een carrièreswitch gemaakt.

Natuurlijk zijn er ook heel veel negatieve dingen, hé.  Ik vond het ook verschrikkelijk om mijn ouders zo weinig te zien. De kinderen hadden het ook heel moeilijk, alhoewel ik echt trots ben op hoe zij zich uit de slag hebben getrokken. Ik wil gewoon zeggen dat voor iedereen, elke negatieve situatie ook iets positiefs kan brengen. Negatief denken brengt enkel negatieve dingen met zich mee. Positief denken zorgt ervoor dat je opportuniteiten begint te zien.

Bekijk ook: