Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Vraagt het aan Steve Boedt

Steve Boedt is lifecoach, motivational speaker, internationale fitnesspresentator en deze week onze gast voor een nieuwe ‘Tendens Vraagt’. Met zijn vlotte babbel legt Steve met gemak een stukje van zijn ziel bloot.


Wat wilde je als kind worden?

Ik heb eigenlijk twee antwoorden, één dat ik aan de buitenwereld vertelde en één dat ik voor mezelf hield. Naar de buitenwereld toe zei ik altijd “veearts”. Ik vond het super om met dieren te werken dus dat was ook het plan. Dat was ook echt zo’n klassieke kinderdroom.

Diep vanbinnen wilde ik eigenlijk danser worden maar dat hield ik voor mezelf.  Ik herinner me nog dat ik keek naar een optreden van Janet Jackson op tv en ze stond daar met al die fantastische dansers. Ik was volledig gefocust op één danser die een intense energie had en op dat moment dacht ik echt: “Dat is mijn droom.”

Waar krijg je de slappe lach van?

Ik durf het eigenlijk bijna niet zeggen (lacht)… Op MTV heb je zo’n programma “Ridiculousness” waar ze zo van die homevideo’s spelen van kindjes die van een schommel vallen of mensen die echt domme dingen doen. Ik kan daar echt de slappe lach van krijgen. Ik vind dat hilarisch. Ze zenden het ook soms uren aan een stuk uit en ik blijf daar dan ook naar kijken.

In het algemeen ben ik een heel goedlachse persoon. Ik lach graag en veel met dingen die rond mij gebeuren, met dingen die mensen zeggen, met van alles eigenlijk.

Wie is je celebrity crush?

Jason Statham. Omdat ik dat niet de klassieke, doorsnee, mooie man vind. Ja, Brad Pitt is een hele mooie man maar een crush voor mij moet echt dat “wauw” gevoel geven. Mocht Jason Statham aan mijn deur staan en zeggen: “Let’s go.” Dan zeg ik: “Okay, I’m going.”

Iemand die sexy is moet voor mij veel zelfvertrouwen uitstralen. Het maakt niet uit wat je zegt of wat je draagt, zolang je het maar met zelfvertrouwen doet. Jason Statham is volgens mij een man die niet aan die ideale schoonheidsidealen voldoet – pas op, het is nog steeds een hele mooie man hé (lacht) – maar hij doet alles met zoveel zelfvertrouwen dat ik hem direct veel aantrekkelijker vind.

Wat is de mooiste plek op aarde waar je zelf al bent geweest?

Ik heb eigenlijk drie plekken en ze geven mij alle drie een beetje hetzelfde gevoel: Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Canada. Ze lijken ook wel wat op elkaar met de fjorden en bergen. Als ik echt één moet kiezen dan is het toch Nieuw-Zeeland. Ik had daar bijna het gevoel dat ik in Wonderland was. Er was zoveel flora en fauna die ik nog nooit ergens had gezien. Ik vond dat echt een uniek land.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je heeft gemaakt?

Faithless en George Michael. George Michael is een man waarvan ik 100% zeker was dat ik hem ooit nog zou ontmoeten. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Vroeger gaf ik les aan redelijk grote namen en celebrities, maar hij zat er nooit bij.

George Michael heeft mij in mijn jeugd enorm geholpen met zijn muziek. Ik wist eerst niet waarom, tot hij uit de kast kwam. Toen snapte ik pas waarom zijn teksten zo belangrijk waren voor mij in mijn tienerjaren. Ik ben drie keer naar zijn concerten geweest en elke keer was dat een rollercoaster van emoties.

Faithless dan weer omdat ik daarnaartoe ben gegaan met mijn zussen en mijn broer. Onze familie is redelijk klassiek. Het zijn niet de grootste feestbeesten, maar tijdens Fathless was dat echt ongelooflijk. Wij stonden daar allemaal samen te springen. Dat was een fantastische ervaring.

Welk liedje sla je nooit over?

Eén liedje is echt moeilijk te zeggen. Een nummer dat echt een hele zware impact op mij heeft gehad is “Unchained Melody” van The Righteous Brothers. Ik denk dat dat ook wel iets te maken heeft met de film “Ghost“. Als dat liedje speelt in de auto dan is er een grote kans dat ik mij aan de kant zet zodat ik het met volledige focus opnieuw kan beleven.

Wat waardeer je aan je vrienden?

Tijd. Dat ze tijd maken voor mij. Iedereen heeft zo’n druk leven. Ik merk wel vaak dat veel mensen denken dat ze geen tijd hebben maar dat ze jou eigenlijk gewoon niet als prioriteit zien. Ze gebruiken tijd als excuus. Dus als vrienden tijd maken voor mij dan waardeer ik dat enorm.

Wat is je favoriete bloem?

Tulpen. Ik vind het fantastisch dat als je een boeketje koopt, ze nog wat groeien bij je thuis. Het is een simpele bloem die toch heel veel uitstraalt. Ze brengen ook echt de lente in huis. Ik heb geen favoriete kleur. Meestal koop ik op de markt zo’n overdreven groot boeket met zoveel mogelijk verschillende kleuren in. Als ik thuis kom, zet ik dat in een vaas op mijn tafel en laat ik dat bloeien. Dat straalt voor mij positieve energie uit.

Uit iedereen (heden en verleden), met wie zou je graag eens een koffie drinken?

Ik heb twee namen waar ik elk apart een koffie mee zou drinken. De eerste is mijn moeder. Ik ben haar verloren toen ik negentien jaar was en ik heb het gevoel dat ze nooit de echte mij heeft leren kennen. Ik zou heel graag bij haar op de koffie gaan om haar te laten weten dat haar zoon, van wie ze waarschijnlijk dacht dat hij nooit iemand ging worden, toch iemand is geworden en iets heeft kunnen bereiken in de wereld. Ik denk dat ze nooit het trotse gevoel heeft gehad dat ze nu zou kunnen ervaren. Ik zou haar dat gevoel willen geven. Toen ik mijn mama verloor, begon ik net te ontwikkelen naar de persoon die ik ben vandaag. Het is jammer dat ze deze versie van mijzelf nooit zal kennen. En nummer twee is George Michael (lacht).

Het is altijd mijn droom geweest om met George Michael een gesprek te hebben en een keer zijn visie te zien op zijn muziek. Die man was een genie op het vlak van teksten schrijven. Ik heb heel wat idolen maar hij heeft zo’n impact op mij gehad in mijn jeugd dat ik echt denk dat 20 procent van wie ik ben door zijn muziek gevormd is. Ik snap dat het vaak niet de intentie is om zo’n impact te hebben op mensen hun leven wanneer ze een liedje uitbrengen maar dat maakt het net zo geniaal. Dat is ook een beetje wat ik wil doen, niet dat ik me met George Michael zou durven vergelijken (lacht). Als lifecoach wil ik ook met kleine dingen een grote impact maken op het leven van de mensen.

Wat heb je van corona geleerd?

Ik heb van corona geleerd dat genoeg soms goed genoeg is. We komen uit een wereld waarvan we dachten dat meer altijd beter was en opeens konden we niet meer doen. Je moest blij zijn met genoeg. Vaak zetten we materialistische doelen voor onszelf, een bepaald loon dat we willen, iets dat we willen bereiken, etc.,… maar recent heb ik ondervonden dat het antwoord op veel van die vragen gewoon “genoeg” kan zijn. Ik wil genoeg verdienen en genoeg bereiken en dat heb ik moeten leren. Het hoeft niet altijd meer te zijn.

In het jaar voor corona vloog ik naar 160 bestemmingen over één jaar, dat is om de drie dagen op een vliegtuig. Plots mocht ik dan thuis in de zetel Netflixen en niets doen. Dat was een hele aanpassing. Ik heb moeten leren dat een goed gevoel niet altijd komt uit de prestaties die je levert. Een goed gevoel creëer je zelf.

Steve komt binnenkort met een boek op de proppen: “The Right Mindset“. Samen met Delphine Steelandt stelt hij een stappenplan op van tien weken om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Bekijk ook: