Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Vraagt het aan Caroline Vercauteren

Caroline Vercauteren is de leading lady van het vegan assortiment van BonRill, genaamd BonMush. Daarnaast is ze ook uitgeroepen voor Vrouwelijke Onderneemster van het Jaar in 2021. Vandaag beantwoordt ze onze tien vragen in een nieuwe Tendens Vraagt.


Wat wilde je als kind worden?

Om heel eerlijk te zijn, wilde ik eigenlijk non worden. (lacht) Ik kom uit een redelijke rooms-katholieke familie aan mijn oma’s kant. Haar schoonzus is een zuster en wij gingen dan veel naar Leuven op bezoek. Ik had als kind echt een goede band met die zusters. Het is natuurlijk volledig anders uitgedraaid maar dat was de kinderdroom.

Waar krijg je de slappe lach van?

Van echt flauwe moppen. Ook vooral zo van die insider jokes met mijn team op het werk. Ik heb echt droge humor dus ik ga daar ook graag in mee. Nu ik erover nadenk is het eigenlijk best lang geleden dat ik echt nog de slappe lach heb gehad. Meestal lach ik met de reacties van andere mensen op mijn droge humor.

Wie is je celebrity crush?

Ik vind Florence Welch van Florence and the Machine wel een straffe dame. Veel van mijn vriendinnen zeggen ook dat ik op haar gelijk. Haar muziek is ook goed. Ze meent ook echt wat ze doet en dat spreekt mij aan. Ik ben al een paar keer naar een optreden van haar geweest en het is echt speciaal maar op een goede manier. Een echte celebrity crush heb ik eigenlijk niet. Ik kijk ook veel te weinig tv om mee te blijven met acteurs.

Wat is de mooiste plek op aarde waar je zelf al bent geweest?

IJsland. Wij zijn daarnaartoe geweest in 2011 of 2012, net voor de hype om naar IJsland te gaan echt uitbrak. Reizen is meestal gelinkt aan luxueuze hotels maar dat was er gewoon niet. Wij logeerden echt in een herberg en ik vond dat fantastisch. Echt back to basics. Er was niet overal wifi, we reden met een klein autootje rond en dachten vaak dat we verloren gereden waren. Ik mis dat gevoel om niet verbonden te zijn. Daarom ga ik ook met mijn zus deze zomer naar Zweden met een kajak. Ik kijk er echt naar uit.

Wat is het concert/optreden dat het meeste indruk op je heeft gemaakt?

Bloc Party. Ik heb zes maanden in Londen gestudeerd, ook voor farmaceutica. Ik heb daar mijn thesis geschreven. Ik had van mijn huidige man – toen nog vriend- zijn iPod gekregen dat vol stond met liedjes van Bloc Party. Ik associeer hen dus echt met mijn tijd in Londen.

Ik heb Bloc Party voor de eerste keer gezien op het Cactusfestival in Brugge. Het was een zalig optreden. Ze zijn echt een heel goede groep, ook live.

Welk liedje sla je nooit over?

Dan moet ik nu toch eentje van Bloc Party zeggen. Flux is een van de bekendste hits maar ik zal gaan voor Banquet Echt omdat het mij aan die periode in Londen doet terugdenken. Mijn man vroeg mij onlangs wat ik wil voor mijn verjaardag en het enige dat ik echt wil, is teruggaan naar Londen. We wonen op dit moment ook op de boerenbuiten en soms mis ik wel dat stadsgevoel.

Wat waardeer je aan je vrienden?

Dat ze, net als ik, hun hart op hun tong hebben. Toen ik in de twintig was, had ik daar zelf veel moeite mee. Ik was nog op zoek naar mezelf. Ik voelde me in het verlengde van mijn puberteit. Nu ga ik enkel om met mensen waar ik mee wil omgaan en die mij waarderen voor wie ik ben. Daarom is het ook zo fantastisch dat ik die WOMED Award gewonnen heb. Ik kan zijn wie ik wil zijn. Tegen mensen die bezwaren hebben kan ik zeggen: “Hey, ik heb een award gewonnen voor wie ik ben.” Ik heb het echt moeilijk gehad om mezelf te vinden en ik ben blij dat ik door die periode heen ben.

Wat is je favoriete bloem?

Aha! Ik ben de dochter van een bloemist, hé. (lacht) Mijn ouders hadden zeven hectaren potplanten. Lochristi, waar ik opgegroeid ben, is daar ook voor gekend. Mijn favoriete bloem is een veldbloem, ik koop ook meestal veldboeketten. Mijn vader zei altijd dat de bloem “Veronica Greet”, ofwel Lange Ereprijs, naar mijn moeder vernoemd was. Dat was natuurlijk niet waar maar die bloemen zijn me altijd bijgebleven.

Uit iedereen (heden en verleden), met wie zou je graag eens een koffie drinken?

Manon van Essen. Ze is nog niet dood en maar een paar jaar ouder dan mij. Manon heeft eigenlijk pizzabodems die gevuld zijn met groenten op de markt gebracht en heeft daarmee het bedrijf Magioni opgericht. Ze is een heel goeie entrepreneur en lijkt me ook een heel toffe dame. Ze heeft net als ik haar bedrijf opgewerkt en dan doorverkocht. Ik zou met haar willen een koffie drinken en kunnen zeggen: “Goh, het was niet gemakkelijk but we did it anyway.

Wat heb je van corona geleerd?

Ik heb er eigenlijk echt van geprofiteerd om me te focussen op mijn bedrijf dan. Ons eerste product, de sea salad, lag in de rekken eind maart 2020. Ik ben wel moeten blijven gaan om die nieuwe markt uit te bouwen. Ik ben eigenlijk harder beginnen werken sinds corona en ben nog steeds niet gestopt. Ze zeggen vaak: “Never waste a good crisis,” en dat heb ik dan ook gedaan.

Bekijk ook: