Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Outdoor: Tuinexpert Alex Vandenhove maakt je vijver terug zomerklaar

Heeft je vijver een opknapbeurt nodig nu de lente voor de deur staat? Alex Vandenhove, tuinexpert bij Famiflora, toont hoe je je vijver best onder handen neemt in een nieuwe Tendens Outdoor.


Opkuisen

Je begint best met het kuisen van de vijverbodem. Bladafval, plantenresten en uitwerpselen van vissen kunnen de vijverbodem sterk vervuilen. Het is dus belangrijk dat je dat opkuist om je vijver terug net te krijgen.

Filteren

Het organisch materiaal in je vijver is ook een voedingsbron voor algen. Zweefalgen maken het water troebel en verhinderen dat het zonlicht tot bij de waterplanten kan. Dat kan je voorkomen met een UV-C lamp in het filtersysyteem van je vijver. De lamp zal de zweefalgen doden.
In het voorjaar kan je bacteriën toevoegen aan het vijverwater die helpen bij de heropstart van je filter. Tijdens de eerste dagen van de behandeling moet je de UV-lamp wel uitzetten, anders overleven de bacteriën niet.

Waterplanten

Een vijver zonder waterplanten is als een gazon zonder gras. Waterplanten zijn niet enkel mooi, ze houden ook het biologisch evenwicht van de vijver in stand. Dankzij de waterplanten krijg je een gezond leefmilieu voor de vissen en blijft het water van je vijver ook helder. Bovendien zijn er veel verschillende soorten waterplanten die je tuin meteen een extraatje kunnen geven.

Zelf zin gekregen in een vijver? Doe mee aan onze wedstrijd en win een waardebon van Famiflora.

Bekijk ook: