Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Tendens Kijkt: welke series en films wil je niet missen in mei?

Welke series en films mag je de komende maand absoluut niet missen op Belgische streamingdiensten? Er zitten deze maand een paar echte kleppers tussen voor elke kijker. Van Stranger Things tot The Staircase.


The Staircase

The Staircase is een miniserie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Michael Peterson, gespeeld door Colin Firth. Michael was een schrijver die in 2003 veroordeeld werd voor de moord op zijn vrouw, die dood onder aan de trap in hun huis werd teruggevonden. The Staircase is te zien op Streamz vanaf 6 mei.

 

How I Met Your Father

Voor de How I Met Your Mother-fans komt nu eindelijk het vervolg op Belgische streamingdiensten. How I Met Your Father draait het plot van de originele serie om. Sophie, gespeeld door Hillary Duff, vertelt aan haar zoon hoe ze zijn vader heeft ontmoet. Het verhaal wordt verteld via flashbacks waarin Sophie en haar vrienden zich afvragen wat ze willen in het leven en vooral hoe je de liefde kan vinden in het digitale tijdperk. How I Met Your Father komt op 11 mei op Disney+.

 

Knabbel & Babbel: Rescue Rangers

Knabbel & Babbel: Rescue Rangers geeft onze favoriete eekhoorns de live-action behandeling. Tien jaar na hun succesvolle animatiereeks, leven Knabbel en Babbel in Los Angeles. Ze hebben elk hun eigen job en eigen leven. Nadat een voormalig castlid op mysterieuze wijze verdwijnt, moeten Knabbel en Babbel hun vriendschap herstellen en hun detectivehoeden opnieuw opzetten. Knabbel & Babbel: Rescue Rangers is vanaf 20 mei te zien op Disney+.

 

Obi-Wan Kenobi

Al sinds 2015 werd er gespeculeerd over een Obi-Wan Kenobi-film en nu is het eindelijk zo ver. Het plot van de Disney+-serie is nog een goed bewaard geheim maar wat we wel weten is dat het zich tien jaar na Star Wars Episode III: Revenge of the Sith afspeelt. Obi-Wan waakt op dat moment over de jonge Luke Skywalker op de planeet Tatooine. Hayden Christensen, die Anakin Skywalker/Darth Vader speelde in Episode I tot III, kruipt opnieuw in de rol van Darth Vader. Obi-Wan Kenobi is te zien vanaf 27 mei op Disney+.

 

Stranger Things Seizoen 4 Volume 1

Obi-Wan Kenobi is niet de enige klepper die uitkomt op 27 mei. Op Netflix komt dan namelijk het vierde seizoen van de hitreeks Stranger Things uit. Zes maanden na het gevecht in Starcourt wordt onze groep vrienden voor de eerste keer gescheiden. Ze proberen elk op hun eigen manier de moeilijkheden van de  middelbare school te overleven maar dan komt er een nieuwe bovennatuurlijke dreiging op de proppen. De eerste vier afleveringen van Stranger Things Seizoen 4 zijn vanaf 27 mei op Netflix te bekijken.

 

Bekijk ook: