Fashion Fit & Gezond Foodie Friday Tendens Smakelijk! Vrije tijd Wel in je vel Wonen

Snoepgoedtrends om van te smullen

Ben je benieuwd naar de nieuwste lekkernijen, zoet of hartig? We’ve got you covered! Op de grootste snoepgoedbeurs ter wereld ontdekken we trends om van te smullen.


ISM in Keulen is de grootste snoepgoedbeurs ter wereld. Hier stellen exposanten uit 56 landen hun nieuwigheden voor, waaronder ook heel wat Belgische bedrijven. In aanloop naar Pasen is er hier natuurlijk heel veel chocolade te zien, maar ook tal van andere lekkernijen.

In het algemeen is er een trend naar meer voedzame en duurzame snacks. Producten die de zoete smaak van snoepgoed wel hebben maar tegelijkertijd meer voedingsstoffen en beter voor het milieu zijn.

Zo brengt Mi-Tsu-Ba vegan chips op basis van zeewier op de markt. Ze komen in drie smaken: zeezout, wasabi en paprika. Voor iedere zak chips die verkocht wordt, plant het ook zeewier in de zee.

Banabar is dan weer een merk dat gespecialiseerd is in chocoladebars gebaseerd op gedroogde banaan. Eén procent van hun opbrengst gaat naar bananenboeren in Ecuador.

“De snoepgoedindustrie is één van de meest innovatieve sectoren en lanceert dit jaar een pak nieuwe producten, “aldus Oliver Frese, van Koelnmesse. “Producten met natuurlijke ingrediënten zoals noten, gedroogde bessen of sesamzaad zijn in. Veel fabrikanten focussen op plantaardige proteïnebronnen. Denk maar aan haver, pompoen- en zonnebloempitten, soja, linzen of erwtenproteïne. Net zoals de voorbije jaren blijven de producten met minder suiker ook trendy.”